Wat een afsluiting!

By 4 juni 2011 Nieuws

Het is zaterdag 4 juni 2011. De zaterdag waarop Triade C kampioen kan worden. Waar Triade 1 en Triade 2 spelen tegen Gemini uit Gouda. (te vermelden waard: als Gemini 1 wint van Triade 1 dan zijn zij kampioen in hun poule). Op het kunstgras van GKV Triade D ging strijden om de punten.

De wedstrijd van zaterdag 4 juni moest worden. Triade 1 tegen Gemini 1. Bij winst van Gemini werden zij kampioen. Maar werden zij ook kampioen? Later meer.

Eerst Triade C. Om negen precies vertrokken 6 auto’s (zelfs een delegatie van de Fanatics waren meegereisd) richting PKC. Om dé wedstrijd te gaan spelen van dit seizoen. Als er werd gewonnen van PKC, dan werd de C alleen kampioen. Ook gelijkspel zou nog kunnen, maar bij het verliezen van deze wedstrijd werd Merwede kampioen.
Na een rommelige start, er was geen K5-bal te vinden om in te schieten, uiteindelijk toch gevonden, twee minuten inschieten, werd er om 10.00u begonnen met de wedstrijd. De opstelling: 1e aanval: Ard, Steven, Amy en Corline. 1e verdediging: Martijn, Robert, Lisanne en Anne.
Er waren verschillende aanvallen geweest. Het tempo van rond spelen lag niet hoog. Het plaatsen en pakken van de bal ging in de eerste minuten moeizaam. Spanning? Corline maakte een mooie actie, daarbij kreeg Amy de bal en scoorde met een schot. Het begin van een doelpunten festijn? Bij rust 0 tegen 2 voor Triade. Het tweede doelpunt: Corline met een doorloopbal, op aangeven van Ard. Rust. In het veld kwamen: Tess voor Lisanne en Andrea voor Anne.
In de peptalk van de coaches, kwam duidelijk naar voren, op welke manier de jongens en meiden moesten gaan spelen. Het tempo omhoog, feller richting de bal en afmaken van de kansen.
In de tweede helft werden twee doelpunten gemaakt. Martijn een schot en Ard een doorloper. Het eindresultaat mag er wezen.
Een 4 tegen 1 overwinning tegen PKC geeft recht op het KAMPIOENSCHAP!
Met een gemiddelt aantal doelpunten van 6,3 en 14 tegen doelpunten uit 6 wedstrijden mag Triade C zich kampioen noemen in C-aspiranten klasse 5F (voorjaar).
De bloemen en het bijbehorende diploma werden uitgereikt door onze voorzitter Peter Vroon, ondersteund door Marijke Ritmeester, waarvoor dank.

Wat een afsluiting! Zijn veel gehoorde woorden na de wedstrijd van Triade 1 tegen Gemini 1. Onze voorzitter Peter Vroon nam voor de wedstrijd het woord om “afscheid” te nemen met de laatste officiele wedstrijd op hét korfbalveld voor korfbalvereniging Triade. (Ook de Fanatics trokken veel bekijks, dank voor de steun en supporting) Voor de korfballers van Gemini zou het op papier een makkelijk wedstrijd moeten worden. Spelen tegen Triade, waar al eerder dit seizoen van werd gewonnen. Zou Triade over zich heen laten lopen? Daar dachten de korfballers uit Nieuwpoort anders over.
Na een stroef begin kwam Triade wat losser in de wedstrijd. Het echte “losse” spel van Triade kwam in de tweede helft. Gemini had zich ook een betere start voorgesteld. De doelpunten werden wel gemaakt, maar kostte enige moeite, door de tegenstand die Triade bood. Bij rust een 5 tegen 6 voorsprong voor Gemini.
In de tweede helft ging Triade veel makkelijker korfballen dan Gemini. De kansen die gecreëerd werden gingen er feilloos in. Langs de lijn waren ook supporters van SKV aanwezig. Als Triade wist te winnen van de “geel-zwarten”, kon SKV kampioen worden door te winnen van ZKV. De korfballers uit Gouda, bleven hun best doen, maar de strijdkracht zakte steeds verder weg. En daardoor ontstond er de mogelijkheid voor Triade om “weg te lopen” bij Gemini. Tot zelfs vijf doelpunten. De eindstand: 17 voor Triade en 12 voor Gemini. Gemini uit Gouda geen kampioen. In Zuidland, bij ZKV, won SKV met 4 tegen 5. Dus is SKV kampioen en Triade eindigt in een poule waar het alle kanten kon opgaan op een vijfde plaats.

Waar er vorige keer nog met 13-10 werd verloren van Gemini 2, trok Triade 2 deze keer wel aan het langste eind. En hoe!
De eerste aanval bestond uit Menno, Conner, Daphne en Agnetha. De eerste verdediging was Diana, Bianca, Roelant en Harm-Jan.

De korfballers van Triade 2 werden er opgewezen om met plezier te spelen en dit zou ze vleugels geven. Triade begon met aanvallen en dit leverde al snel een doelpunt op, Menno schoot de 1-0 er in. Gemini liet merken dat ze hier niet zijn gekomen om te verliezen en maakte de stand weer gelijk. Het 2e aanvalsvak zorgde voor de 2-1 (Diana) en de 3-1 (Roelant). Triade wist door middel van 3 doelpunten van Menno, mooie aanvallen en goed verdedigen uit te lopen naar een 7-3 voorsprong. Daarna leken de spelers last te krijgen van de warmte en kwam Gemini terug met een 8-9 voorsprong. Enigszins teleurgesteld gingen de spelers van het 2e de rust in. In de rust werden er nog even wat kleine puntjes doorgenomen en de nadruk gelegd op het spelen met plezier. Bianca die weer zeer verdienstelijk mee speelde maakte plaats voor Kirsten. Roelant en Menno pikte dat goed op en bogen de achterstand om in een 10-9 voorsprong. Nog eenmaal wist Gemini op voorsprong te komen. 10-11 en daarna was het gedaan met de pret. Menno, Kirsten en Roelant lieten zien dat Triade 2 van alle markten thuis is door te scoren uit een schot, doorloper en een korte kans. Dit bracht Triade op een 13-11 voorsprong. Gemini kwam nog tot 13-12 en 14-13. Triade schakelde nog een keer bij en dit werd Gemini te veel. Harm-Jan, Menno en Roelant schoten nog 4x raak en bepaalde de einduitslag op 18-13. Vandaag leek het wel de dag van Menno die in grote vorm verkeerd en maar liefst 9x scoorde, even later op de middag zou hij Triade 1 nog helpen met de winst op Gemini 1 door ook daar nog 3 keer raak te schieten. Doelpunten makers: Menno 9, Roelant 4, Harm-Jan 3, Kirsten en Diana 1. De vreugde aan de kant van Triade was groot want eindelijk is een gewonnen nadat er al verschillende keren dichtbij zijn geweest. Verder willen we Bert, Yvonne, Gertjan en William bedanken voor hun coaching dit seizoen.

Door enkele afzeggingen bij  de D speelde Twan en Kevin mee. Dit deden zij uitstekend!
Triade kwam op een 0-1 voorsprong door een strafworp van Wiliam, dit was tevens de rust stand.
Bij GKV werden er in de rust enkele spelers vervangen en dit kwam hun zeker ten goede. De stand werd 1-1 waarna Floris met een mooi afstand schot de 1-2 aantekende. Daarna ging alles in vogelvlucht en maakte de scheids enkele flinke blunders die Triade benadeelde. Eind uitslag 4-2. Alle spelers van Triade D hebben hard hun best gedaan en goed gespeeld met dit warme weer. Iets om trots op te zijn.

Om dit laatste verslag van het buitenseizoen mee af te sluiten: Iedereen die mee geholpen heeft op welke manier dan ook tijdens dit seizoen 2010-2011 heel hartelijk bedankt!