En het ging beter…?

By 20 november 2011 november 21st, 2011 Nieuws

Tussen de mist door, werd er gespeelt, niet buiten, maar in sporthal De Reiger. Gelukkig heeft niemand er last gehad, zelfs twee mensen uit het buitenland, kwamen keurig op tijd om mee te doen met hun wedstrijd.
Het ging beter dan de vorige speelronde, van de zeven wedstrijden werden er 4 gewonnen.

Al vroeg in de ochtend was er bedrijvigheid in de sporthal. Triade D maakte zich voor een wedstrijd tegen NIO. Bij SKV namen zij 1 punt mee, konden nu meer punten worden gepakt? NIO kwam, zag en overwon. Bij rust stond het 0 – 7. De meiden van NIO waren groter, sneller en scoorde veel. De eindstand 0 – 13.
Tegen ACKC had de C het makkelijk. Nou… De kansen waren wel, maar de doelpunten niet. Triade had meer bal bezit, had de leiding over spel, alleen de punten… De C won met 5 tegen 1.
Na een sponsorfoto buiten, ging Triade B van start tegen Deetos B4. Na een ongelukkige start, strafworp tegen, werd er tweemaal gescoord. Na een gelijke stand van twee – twee, kon de B niet meer scoren. Deetos liep uit tot 2 – 6. Het spel werd gemaakt door Deetos, maar veel meer scores dan zeven konden zij niet maken. Triade kwam terug tot 5 – 7, wat ook de eindstand werd.
Triade A wist wat ze moesten doen. Onderschatting werd de vorige keer tegen Merwede maximaal afgestraft. Nu stond er een hechte groep die voor elkaar wilde werken. Steeds meer structuur zie je terug in de aanval en verdedigend stond men stabiel! Dit resulteerde in een duidelijke overwinning van 7-3.

Hoe lastig de ploegen uit Sliedrecht zijn, is bij Triade wel bekend. Merwede 11 kwam op bezoek. Deze wedstrijd was het 3e Merwede de baas. Af en toe gaven de tegenstanders wat commentaar op spelers/scheidsrechter, maar dat haalde Triade niet uit hun concentratie om te winnen. Het werd 5 – 3.
Wat een wedstrijd, het tweede heeft alles uit de kast om te winnen en dat is zeker gelukt. Na een zeer teleurstellende wedstrijd van vorige week, had Triade 2 de motivatie om deze wedstrijd goed af te sluiten. Dat is dan ook zeker gelukt met een ruststand van 5 – 4, in de tweede helft was het een kwestie van af maken. Tot nu toe, voor dit huidige tweede een prima prestatie winnen met 14 doelpunten gemaakt door: Arno 2x, Bert 2x, Diana 3x, Geke 1x, Mariska 3x, Roelant 2x en Wim 1x. Eindstand 14 -12.
In een moeilijke wedstrijd kon Triade 1, Gemini niet bijhouden. Triade startte wel furieus en pakte de 3-1 voorsprong. Daarna begon het te haperen. Het spel werd onrustig, te gehaast en daardoor maakte de hoofdmacht verschillende fouten wat dan werd afgestraft. Ruststand 4 – 7. Na rust was het belangrijk om aan te haken, de 5-7 bleef uit en wist Gemini aan de andere kant wel te scoren. De ploeg uit Gouda schakelde in het ene vak de juiste mensen uit en bleven zelf ook gewoon doelpunten maken. Pijnlijk, maar een terechte nederlaag; 11 – 17. Zie filmpje van Het Kontakt: http://www.hetkontakt.nl/sport/41706/triade-verliest-opnieuw.html

Als laatste nog een compliment voor de jeugdige scheidsrechters die hun eerste wedstrijd in de zaal hebben gefloten. Spanning was op de gezichten af te lezen voorafgaand aan de wedstrijden, maar tijdens de wedstrijd stonden er geconcentreerde scheidsrechters. Leerzaam is het geweest, maar de kop is eraf! Succes verder met jullie opleiding!