1e nederlaag Triade

By 20 september 2010 september 23rd, 2010 Nieuws, Triade 1

Nieuwpoort – Afgelopen zaterdag liep Triade tegen zijn 1e nederlaag van het seizoen op. In de 3e veldcompetitieronde konden de groen-witten vooral de 1e helft nog mee doen. Na een 2-4 achterstand werd er tot aan de rust teruggeknokt tot 4-4. De mooie lange aanvallen en de sterke verdediging konden in de 2e helft niet meer standhouden wat resulteerde in een 7-11 nederlaag.
Doelpuntenmakers: William Buijs, Wim Korevaar, Jolanda Penning, Arno en Gertjan van der Ree, Diana Stuy en Kirsten Zaal allen 1x.
Komende zaterdag spelen de groen-witten de uitwedstrijd tegen SKV uit Sleeuwijk.

Ook voor de andere teams van Triade was het een zware zaterdag. Triade 2 heeft het moeilijk in in de reserve 4e klasse. Tijdens  de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk was daar in het begin nauwelijks iets van te merken. De eerste 10 minuten werd moedig meegekorfbalt, wat resulteerde in een gelijk opgaande strijd. Uiteindelijk was het het gelouterde Nieuwerkerk wat het initiatief naar zich toe trok en  vrij gemakkelijk won. Helaas geen punten, maar wel weer een ervaring rijker voor het jonge team!

Triade 3 ging het veld vast verkennen in Sleeuwijk. Het was een wedstrijd waar de teams aan elkaar gewaagd waren. Ondanks de jarenlange ervaring van de spelers uit Nieuwpoort, was het toch SKV dat aan het langste eind trok.

Triade A hield de eer van de zaterdag hoog. In en tegen de Gorkumse Korfbal Vereniging werden de eerste punten van het seizoen binnengehaald. Het ging niet helemaal vanzelf, maar met o.a doelpunten van niet vaak scorende spelers (Kristy 😀 ), kwam er een 2-4 einduitslag op het scorebord te staan.

Voor de overige jeugdteams was het helaas een puntloze dag. Triade C ging nipt onderuit bij het grote PKC. Na een 1-2 voorsprong stond de enthousiaste ploeg toch uiteindelijk met lege handen. 

Na 2 overwinningen op rij, kreeg ons jongste team toch met hun 1e nederlaag te maken. In hun prille korfbalcarriere werd er van het sterke Oranje-Zwart verloren. Waar andere ploegen al dikke klop hadden gekregen, bleef voor Triade E de schade beperkt op 5-1.

Triade D kwam niet in actie. Hun wedstrijd werd verzet ivm personele tekorten.  Komende zaterdag staan er weer veel wedstrijden op het programma. Alle jeugd en Sen. 3 spelen thuis. Triade 1 moet zaterdag de volle winst pakken om bovenin mee te blijven draaien. Het 2e is op zoek naar hun eerste overwinning en gaan dat proberen bij KCC.