ZON vs REGEN

By 26 september 2016 Nieuws

We mogen bij Triade niet klagen als het over het weer gaat. Een schitterende nazomer zorgt voor extra blije gezichten op het veld. Als je dan op de startpagina van onze site kijkt (links onder) zie je dat het eigenlijk helemaal niet zulk lekker weer is. De regen (verliespartijen) wint het van de zon (overwinningen). En als je het aan de coaches vraagt is er vaak maar 1 reden….. ‘we krijgen genoeg kansen, maar maken het niet af’. Misschien zal komende vrijdag het schutterstoernooi daar verandering in brengen…. iedereen welkom dus!

We beginnen als gewoonlijk met het jongste team. Triade F mocht het zaterdag opnieuw opnemen tegen albatros F. Wederom werdt er gewonnen, dit keer met 4-6. Wat kunnen ze goed de superspeler verdedigen, ook dat is iets om trots op te zijn.

Door naar Triade E1 in hun thuiswedstrijd tegen Merwede. Het eerste deel van de wedstrijd hadden onze E-tjes veel kansen maar die gingen er nog niet in. Gelukkig kregen ze in het tweede deel van de wedstrijd de bal wel door de korf! Ze eindigde met een zonnige score van 7-3 op het scorebord, dus een hele stralende overwinning.

De dag begon dus stralend, maar toen kwamen er donkere wolken aan de horizon. Te beginnen met Triade D2. Door het slechte weer was de verbinding ook slecht en hebben we alleen mee gekregen dat er met 0-10 verloren is bij Nikantes.
Beter contact was er met de D1, alleen zij konden geen zonnetje toveren. Toch weten we zeker dat die een keer gaat schijnen, want ze krijgen het spelletje wat ze hard oefenen op de training steeds beter door. Met een invalcoach deden ze het dus niet onaardig, maar werd er wel met 5-2 verloren van Dordrecht.

Ook de tweede wedstrijd tegen Merwede wist de C1 niet te winnen. Na een 1-0 achterstand bij rust werd er uiteindelijk met 5-1 verloren.Triade speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar komt nog steeds erg moeilijk tot scoren ondanks dat er genoeg kansen worden gecreëerd. Na vrijdag mee gedaan te hebben met het schutterstoernooi hopen ze dat komende zaterdag tegen PKC de kansen wel benut gaan worden.

Triade B1 speelde tegen ACKC B1. Triade kende een droomstart door 2x te schieten = 2 x score! Het andere aanvalsvak had wat meer moeite met score. In plaats van dat de voorsprong  groter werd, kwam ACKC op gelijke hoogte (2-2). De tegenstander kwam beter in het spel, maar Triade kreeg wel voldoende kansen die helaas gemist werden. Ook in de 2e helft was dit het beeld. Een tegenstander die z’n kansen afmaakt en Triade die ze mist. Uitslag 10-3

Net als vorige week was er in het oh zo gezellige Nieuwpoort/Langerak weer mooi weer. Zowel op het veld als daarbuiten. De sfeer zat er weer goed in en beide teams waren klaar om hun hevige wedstrijd te gaan starten. Om 11:30 begonnen dan ook de teams Triade A1 en Nieuwekerk A4 hun wedstrijd. Hoewel de 1e helft goed was afgerond door Triade met een mooie tussenstand van 6-1 ging het in de tweede helft minder goed. Nieuwerkerk kwam sterk terug tot 6-4, Natuurlijk liet Triade het er niet bij zitten en verbeterde zich tot een prima eindstand van 8-4. Door deze overwinning heeft onze A1 alweer hun 3e wedstrijd op rij gewonnen, wat hun brengt op de 1e plaats in de poule.

Triade 4 kon zaterdag revanche nemen tegen KCC, waar vorige week net van verloren werd. Triade kwam goed uit de startblokken, maar helaas niet qua scoren. KCC scoorden makkelijker dan Triade (het blijft een dingetje) en werd er gerust met 2-4. Na de thee goede aanvallen gezien en verdedigend stond het. Dit werd beloond met de 6-6. Helaas niet gelukt om de punten thuis te houden; KCC scoorde voor het laatste fluitsignaal de 6-7!

Het 3e werd tijdens de training op scherp gezet en tactisch werd de wedstrijd tegen Nieuwerkerk voorbereid. En niet zonder resultaat, want opnieuw kwam er een overwinning tot stand (6-8). Hopelijk doet deze zonnige uitslag de teamleden niet in vakantiesferen dompelen, want aan kop komen is lastig, maar daar blijven is nog moeilijker.

De top is ver weg voor het 2e van Triade. En op zich komt dat niet door slecht spel. Verdedigend houden ze de tegenstanders wekelijks op dezelfde scores. Alleen aanvallend wordt er teveel gemist en blijven ze te ver van de overwinning af. Tegen Thor 2 werd er niet gewonnen, maar moesten ze het veld afgaan met een 13-10 nederlaag. Ook jullie zijn welkom bij het schutterstoernooi!

Triade 1 moest in Rotterdam spelen tegen Sperwers 1. In een oefenduel in augustus werd er al door Triade gewonnen, maar kon Triade dit nu weer? Triade begon goed en bouwde al snel een voorsprong op van 0-4.  Sperwers konden iets dichterbij komen, maar Triade zorgde er voor dat de voorsprong werd behouden door rustig met veel variatie te spelen. Door prachtige aanvallen in beide vakken, waarbij iedereen goede kansen kreeg, bouwde Triade de voorsprong uit naar een 5-9 ruststand. In de rust was de boodschap duidelijk: gewoon zo het spel doorzetten en de score verder uitbouwen. Gezien de eerste helft leek dit voor de spelers en trainer van Triade geen probleem, maar nadat het startsignaal voor de 2e helft had geklonken kwam Triade toch moeilijk op gang. Sperwers kwam sterker terug uit de kleedkamers en streden voor iedere bal. Triade liet ziet hierin het kaas van het brood eten en zag dat Sperwers dichterbij kwam tot een gelijke stand 12-12 en daarna zelfs een voorsprong van 14-12. Met nog ca 9 minuten op de klok kon Triade toch niet zomaar de wedstrijd uit handen geven waar zij zo sterk aan begonnen waren?! In 9 minuten kan nog alles gebeuren en Triade zette alles op alles om weer op voorsprong te komen. Met ‘geknepen billen’ zag trainer Marcel le Pair dit aan en de spanning was duidelijk merkbaar op alle fronten. Triade knokte en knokte en wist weer te scoren waardoor de stand op 15-15 kwam. Onder hoge druk scoorde Brendan Ritmeester vanaf de strafworpstip (15-16). Was dit de genadeslag en bepalend wie er met de 2 punten vandoor ging? Met nog 1 minuut te spelen was de spanning hoog, want de verdediging van Triade mocht nu geen fouten maken. Met een mooie onderschepping van Kirsten Zaal kwam de bal in het aanvalsvak van Triade. Op dat moment besliste Menno den Hartog vanaf afstand de wedstrijd er werd het met nog 10 seconde op de klok 15-17. Belangrijke winstpunten voor Triade die zich nu op gaat maken voor de wedstrijd thuis tegen Erasmus as zaterdag.

Al met al geen slechte dag voor Triade, maar als we nu eens met z’n allen proberen die kansen ook daadwerkelijk af te ronden…… dan gaat deze zomer nog heeeel lang duren!