Zoals het klokje thuis klikt…. klikt het nergens!

By 6 februari 2017 Nieuws

De Nederlandse taal kent veel spreekwoorden. Vroeger zijn deze spreekwoorden met de paplepel ingegeven, tegenwoordig is maar de vraag hoeveel onze jongeren er hiervan kennen. ‘Zoals het klokje thuis klikt, klikt het nergens’ heeft dan misschien nog wel uitleg nodig. Kort gezegd: het is nergens zo goed als thuis. Deze woorden zijn op het lijf geschreven voor een Triade thuisdag. Benieuwd of dat afgelopen weekend voor alle teams het geval was…. leest u dan snel verder!

We beginnen dit keer met een wedstrijd op de vrijdagavond van Triade 4. Zij hadden een uitje tegen Merwede, de wedstrijd werd gespeeld om 21:30 uur. Van te voren was dit toch wel een lastige tegenstander en zo gingen zij ook de wedstrijd in. Snel vielen de doelpunten bij Merwede, Triade had hun antwoord nog niet klaar. Met veel heren die bleven hangen werd het voor de aanval lastig gemaakt, toch konden voor rust weer terugkomen tot 7-7. De tweede helft liep stukken beter, Merwede gaf wat meer druk en Triade speelde daardoor ook beter en meer geconcentreerd. De meegereisde supporters zagen doelpunten en de voorsprong op het scorebord.  Om 22.37 uur vond de scheidsrechter het wel welletjes voor de vrijdagavond….. met een 10-12 stand kon Triade 4 daar wel mee leven.

Dan door naar zaterdagochtend 09.01 uur. Triade F1 tegen NIO F. Vorige ontmoeting werd dit een 25-1 overwinning voor NIO. Een ding wist Triade zaterdag zeker: dat gaat niet nog een keer gebeuren en gelijk kregen ze. Het is uiteindelijk 3-10 voor NIO geworden, maar Triade heeft echt goed gestreden tegen de nummer 1 van de ranglijst. NIO was letterlijk een maatje groter, maar Triade gaf niet op en bleef strijden. Ze hadden kansen zat, maar maakte het helaas niet af. NIO had veel minder kansen, maar scoorde deze wel. Toch hadden ze na de wedstrijd een applausje voor zichzelf, want 2x meer gescoord en 15 minder doorgelaten dan de vorige keer. Daarnaast het enige team uit de competitie die er zo weinig tegen hebben gekregen, dus al met al zijn de coaches super trots op ze!!

Tegelijkertijd speelde Triade E1 tegen Oranje-Wit E, zij wisten nog van de vorige ontmoeting dat ze de bezoekers niet moesten onderschatten. Dat werd ook niet gedaan, zeker in de tweede helft gaf Triade E nog meer gas en kwamen de doelpunten bijna vanzelf. De Dordtenaren werden naar huis gestuurd bij een eindstand van 11 tegen 2.

De D1 van Triade speelde tegen RWA. Het was zaterdagmorgen niet de mooiste wedstrijd die ze gespeeld hebben. Het zag er erg rommelig uit, maar toch wisten ze wel te scoren en met een winst van 5-3 er vandoor gegaan.

Om 10.58 speelde Triade D2 tegen Kinderdijk D4. Met invallers Lucas, Jos en Eefje begonnen ze goed aan de 1e helft. Ze speelden keurig over waardoor er veel kansen werden gecreëerd. In de rust stond het al 8-2, ook in de 2e helft werd er goed gespeeld. De tegenstanders deden ook hun best en scoorden toch nog twee punten. Triade liet het er niet bij en vandaar een mooie eindstand van 11-4.

Tijdens het bezoek van Triade C aan Merwede kwamen beide ploegen niet verder als 7 doelpunten. Dit keer beloofde het opnieuw een spannende wedstrijd te worden. Na een 2-0 voorsprong voor Triade was
het Merwede die sterk terugkwam en op voorsprong kwam. Triade herstelde zich en ging met een
5-4 voorsprong rusten. In de tweede helft was Triade veel sterker en liepen ze al snel uit naar
een 9-6 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven mede door het goede
verdedigen van het hele team. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 11 tegen 7 in het
voordeel van Triade.

Begin december 2016 werd er nipt gewonnen tegen de ploeg die ook op jacht is naar een kampioenschap: Vriendenschaar B. Triade B had dus al een goede stap gezet, maar nu kwam Vriendenschaar naar Groot-Ammers. Triade B had geen goed antwoord op het spel van de bezoekers. De thuisploeg kwam maar tot vier keer aan scoren toe. Vriendenschaar B deed dat nog twee keer. Het werd 4 tegen 6. Nu voor de B van Triade belangrijk om de komende wedstrijden wel positief af te sluiten.

Ook Triade A speelde tegen een team uit Hardinxveld-Giessendam, namelijk Vriendenschaar A. De voorsprong tijdens de rust was prima, bij een stand van 6 tegen 1. Bij Triade A werd er na rust gedacht dat de wedstrijd al binnen was, maar toen begon het pas, want Vriendenschaar kwam dichterbij. Maar het heft werd weer in de hand genomen door Triade A en maakte deze pot rustig af. Eindstand: 13 tegen 6.

De eerste senioren wedstrijd van de dag ging om 15.10u tussen Triade 5 en Olympia. In de eerste helft was het spel van Triade beter, waar Olympia op een rustige wijze zocht naar de kansen. Ruststand: 4 – 2. Na de break begon Olympia met een slimmer spel, begon met scoren en kwam gelijk. Triade bleef naar de kansen zoeken, die kwamen, alleen de bal ging niet door de korf. Uiteindelijk pakte beide ploegen een puntje mee: 5 – 5.

Triade 1 speelde thuis tegen koploper Viking 1 uit Wijk bij Duurstede. Triade wist bij voorbaat dat het een lastige pot zou gaan worden, maar dat hield de motivatie en strijdlust van de spelers niet tegen en iedereen ging er vol voor. Met wat geluk aan de kant van Viking kwam Viking al snel op een 0-3 voorsprong. Triade streed, maar had vaak te maken met pech. Kansen werden wel gecreëerd, maar helaas niet afgemaakt. Na de rust kon triade zich nog wel terugvechten naar een 4 punten verschil, maar Viking bewees zichzelf door de constante hoge druk in de verdediging en de variaties aanvallend dat zij een terechte kampioen gaan worden dit seizoen. 12-22 verloren. Triade speelde met Martijn de Bruin, debuterend als basisspeler in de hoofdmacht, die direct 3x wist te scoren.

Na de overwinning in Moordrecht, wist Triade 2 dat er tegen KOAG, waarin de uit wedstrijd niet goed werd gespeeld, er nu een tandje bij gezet mocht worden om opnieuw de punten te pakken. Vanaf het begin werd er door het hele team in geloofd en dat kwam terug in het spel. De doelpunten kwamen, Triade 2 bouwde aan een voorsprong bij rust. In de tweede helft liet KOAG zien dat zij zich niet zomaar gewonnen gaven en kwamen steeds dichterbij. Triade 2 wist de kansen niet goed af te maken, maar de voorsprong, hoe klein ook bleef. Triade 2 tegen KOAG: 20 tegen 16. Een mooie afsluiting van deze heerlijke Triade-thuisdag!