Winst en verlies…

By 10 februari 2013 februari 13th, 2013 Nieuws

Het werd niet helemaal de zaterdag waar de teams vanuit waren gegaan. De nederlagen voor Triade 1, 3 en B. Maar daar tegenover de overwinningen van Triade 2, A en C. Dat is wat sport zo leuk maakt en dat komt soms keihard aan.

Afgelopen zaterdag heeft Triade 1 z’n eerste nederlaag van dit korfbalseizoen geleden in Vlaardingen. Na 11 wedstrijden ongeslagen te zijn, was het tegenstander Spirit die deze lange reeks deed beëindigen. Teleurstelling en verbazing was van de gezichten af te lezen na de wedstrijd, waar aan de andere kant vreugde zegevierde.
Het spel begon ruim 60 minuten daarvoor in het voordeel van de thuisploeg. De groen-witten formatie zag dat tegenstanders scherp van start gingen en brutaal de voorsprong pakte. Na een 4-0 achterstand herpakte Triade zich en kwam terug tot 5-3. Toch kon men niet voorkomen dat er met een achterstand gerust werd. Paniek was er allerminst, maar duidelijk was dat de hoofdmacht niet hun eigen spelletje speelde.
Na rust kon Triade nog even aanpikken en kwam op gelijke hoogte. Daarna wist Spirit, die de laatste weken lekker op dreef is, op de juiste momenten te scoren. Waar in alle andere wedstrijden de afronding het scherpste wapen van Triade was, werden dit keer 100% kansen gemist. Hierdoor kregen ze een extra tegenstander, waar het boven zichzelf uitstijgende Spirit maximaal gebruik van maakte.
De scheidsrechter floot bij een stand van 15-12 de wedstrijd af en de nederlaag was een feit.

De trein van het 2e kwam langzaam op gang. Al snel keek Triade 2 bij ACKC in Giessen tegen een achterstand aan. Gelukkig keerde het tij en werd het tweede gevaarlijker. Wat resulteerde in vijf doelpunten voor rust. Daarmee kwam de stand op vijf gelijk tijdens het thee drinken. In de tweede helft werd er een tandje bij geschakelt om het verschil groter te maken en dat is gelukt. ACKC bleef zo nu en dan dreiging houden, maar kon niet meer mee komen. Met een eindstand van 8 tegen 12 heeft Triade 2 zich van hun goede kant laten zien tegen ACKC.
Het werd een bijna dezelfde uitslag als tijdens de thuiswedstrijd. In Alblasserdam was Kinderdijk opnieuw te sterk voor Triade 3. Om mee te blijven draaien bovenin, waren punten nodig. Dit keer helaas niet voor de spelers en speelsters van het derde. Kinderdijk – Triade 3: 10 – 6.

Triade A keek al heel de week (of langer) gespannen uit naar de wedstrijd in Ridderkerk tegen KCR. Een belangrijke pot, die thuis nipt met 1 punt verschil werd gewonnen. Dit keer waren de jongens en meiden van de A niet van plan om het weer zo spannend te maken. Dat was duidelijk te zien, want alle ballen waren in de eerste 15 minuten doelgericht wat resulteerde in een 5-0 voorsprong. Daarna zakte ze even iets in en kon KCR terugkomen tot 5-3. Maar dichterbij dan dat zijn ze niet meer gekomen. Zowel kort voor rust als daarna werden er verschillende doelpunten gemaakt, die voor een prima 6-14 overwinning zorgde.

Triade B – Vriendenschaar B, het werd de wedstrijd met de minste doelpunten in hun poule. In Bodegraven werd het opnieuw erg spannend. In totaal kwamen beide teams op zeven punten op het scorebord. Wat niet genoeg was voor de B. Gelukkig laat ook de huidige nummer twee in de poule ook punten liggen, Maassluis. Nog steeds staat Triade B bovenaan, maar met nog drie wedstrijden te spelen…

Triade 3 wist hun wedstrijd tegen het lager geklasseerde Kinderdijk niet te winnen. In Alblasserdam werd er verloren met 10-6!
Ook in Alblasserdam, was Kinderdijk C de tegenstander voor Triade C. Met nog een wedstrijd te gaan, zaterdag 2 maart, heeft ook de C twee punten nodig voor een kampioenschap. In de wedstrijd in De Reiger, verliep het Triade C een stuk makkelijker tegen Kinderdijk. Gisteren in Albasserdam, kwam er meer tegenstand. Wat ook te zien is aan de uitslag: 4 tegen 5. Na deze speelronde is de kans sterk afgenomen dat er nog een kampioenschap in zit voor de C, máár sport blijft onvoorspelbaar.