We are the champions!

By 3 maart 2013 Nieuws

Hoe omschrijf je zo’n  schitterende thuisdag van Triade……. misschien maar gewoon met een woord: GEWELDIG!
En iedereen die afgelopen zaterdag ergens op de dag aanwezig was, kan dat alleen maar be-amen. Een competitieronde met veel hoogtepunten. Eerst werden de kamioenschappen van Triade D en A al veilig gesteld. Als afsluiting schreef het vlaggenschip van Triade geschiedenis, door 1 wedstrijd voor het einde van de competitie, kampioen in de 4e klasse te worden.

Als een ploeg het verdient om een keer te winnen is het Triade E wel. De enthousiasme, leergierigheid en inzet van deze kids is geweldig. Helaas moeten we nog even wachten op dat moment, want ook afgelopen zaterdag wisten ze niet te winnen. Wel werden er 3 mooie doelpunten gemaakt en zo leken er kansen te zijn in deze wedstrijd. KC Dordrecht wist alleen 6x te scoren, wat resulteerde in een 3-6 nederlaag.

Daarna moesten de jongens en meiden van Triade D winnen om kampioen te worden. Na een rustig praatje van de coaches, ging Triade D van start. Het was al snel duidelijk dat Albatros niets te vertellen had. Het ene geweldige doelpunt volgde na het andere. Na twee helften spelen, stond het scorebord op……10 -1. TRIADE D IS KAMPIOEN! Het publiek liet van zich horen en iedereen was dol enthousiast. Na de officiële huldiging door onze voorzitter, werd er taart en pannenkoeken gegeten om het kampioenschap te vieren.

Ook voor Triade C was er een kans om gehuldigd te worden, maar de lat lag wel hoog. Want alleen bij winst zouden ze kampioen kunnen. Het was dan ook Vriendenschaar C die daar een stokje voor stak. De strijd die werd geleverd, was geweldig om te zien, maar helaas, helaas. Vriendenschaar C kwam langzij en won met 4 tegen 5.

De nummer één, Triade A, tegen de hekkensluiter Vriendenschaar A. In Hardinxveld-Giessendam had de A het heel lastig tegen deze ploeg. Maar om voor eigen publiek kampioen te worden, daar liet de A geen twijfel over bestaan. Want ook Triade A heeft een geweldige prestatie neergezet. Door nu wel de winst te pakken, 10 – 4. De Hardinxvelders hadden niet veel in te brengen tegen een ploeg die zeer gretig speelde. En dat was na afloop goed te merken. Het feest kon beginnen, TRIADE A IS KAMPIOEN!

Voor Triade 3 was het een mindere dag. RWA wist daar gebruik van te maken. Zij maakten de kansen wel af en voor Triade 3 was het zaak om bij te blijven. Maar al snel was duidelijk dat de ploeg uit Rhoon aan de winnende kant stond. Eindstand: 4 tegen 11. De vraag van een speler om dit keer maar geen stukje te schrijven op de website over deze wedstrijd zegt genoeg!

Toen begonnen de krakers van de dag. Zowel Triade 2 als 1 speelde tegen Thor 3 en 1. De sporthal liep al langzaam vol met publiek. Alle voorbereidingen voor een eventueel kampioenschap voor Triade 1 werden afgerond. Rond de klok van 15.30u klonk het beginsignaal voor het tweede. Tijdens de vorige ontmoeting liepen de gemoederen hoog op. Toen kon het tweede zich prima herpakken tijdens de tweede helft. Maar “thuis” spelende zouden er kansen zijn en waren de verwachtingen hoog. Dat het wederom een gelijk opgaande strijd zou gaan worden, werd al snel duidelijk. Beide ploegen konden niet echt bij elkaar weglopen. Toch wist THOR in het laatste kwart van de wedstrijd vanuit een gelijke 9-9 stand de genadeklap te geven. Ze liepen uit naar een 13-9 stand en de overtuiging die in de uitwedstrijd voor een punt zorgde, was dit keer bij Triade ver te zoeken. Spijtig, want de eindspurt kwam toch nog gevaarlijk dicht in de buurt. Helaas werd er wel verloren met 12-13.

Ondertussen waren de spelers van Triade 1 zich aan het warmlopen en focussen op hun wedstrijd…… opnieuw een finale! Dit keer kon er in deze competitie de genadeklap uitgedeeld worden, door directe tegenstander THOR op een onoverbruggelijke achterstand te zetten.
Opnieuw werd het massaal toegestroomde publiek voorgeschoteld met een schitterd programma; De Fanatics en dweilorkest De Waardgangers zorgen voor een geweldige sfeer. Wilt u het Programmaboekje zaterdag 2 mrt. 2013 nog eens na lezen, dan kan dat hier!

De jongens en meiden van Triade E voelden net als de spelers van de hoofdmacht de spanning tijdens het opstellen vooraf aan de wedstrijd. Maar bij de afkondiging van de namen kwam toch het trotse gevoel naar voren, liepen ze aan de hand van een speler het veld op en werd er uitbundig gezwaaid naar alle toeschouwers. En dat waren er nog al wat! Volgens ingewijde hebben zo’n 250 toeschouwers gezien hoe pupil van de week, Twan Verhaar, het startsein gaf met zijn geweldig afgeronde doelpunt.
Daarna was het toch echt aan de hoofdmacht om in deze wedstrijd te laten zien waarom zij al weken de bovenste positie op de ranglijst bekleden. Ondanks de spanning kwam Triade keurig op 2-0 staan. Daarna werd er aardig om en om gescoord en het leek erop dat er gerust ging worden met een 6-4 voorsprong. De marge werd op het laatste moment toch geruststellend op 3 gezet, waardoor er met een 7-4 de kleedkamer ingegaan werd.
Na rust was het zaak om direct door te drukken. Niet geheel vanzelf ging dat, maar toch wist Triade op een 8-4 en 9-5 te komen. Het wachten was op de echte genadeklap, zoals we die vaker gezien hebben dit seizoen. Helaas bleef deze uit en kroop THOR toch terug en hoopte nog op een stunt. Waar het publiek maximaal in spanning zat, voelden de spelers zelf wel dat het niet meer uit handen gegeven kon worden. Maar het spel is pas klaar al het laatste fluitsignaal geklonken heeft en dat gebeurde bij een 10-8 stand.

Onder leiding van Yvonne Zaal hebben de groen-witten het geflikt: promotie naar de 3e klasse!
TRIADE 1 ZAALKAMPIOEN 2012-2013!

Geweldig…..dat was de ontlading die bij de spelers volgde – de confetti die door de hal werd geschoten – de uitbundige juichende toeschouwers.

Het feest kon beginnen: uitreiking van de bloemen door voorzitter Peter Vroon in samenwerking met kampioenen in spe Triade B – de huldiging met de kampioenschapsbeker die overhandigd werd door een vertegenwoordiger van KNKV – speech van aanvoerder Menno den Hartog die alle credits aan Yvonne gaf – en natuurlijk niet te vergeten die geweldig geslaagde GREEN and WHITE party in de kantine.

Al met al een dag om niet snel te vergeten. Een dag waarop mooi te zien is dat Triade een geweldige vereniging is. Een verenging die zowel qua grote als in de breedte ontzettend aan het groeien is. Een dag waar veel mensen geholpen hebben om het tot een succes te maken. Iedereen bedankt daarvoor en we hopen dat we met z’n allen deze enthousiasme nog lang mogen vasthouden. Echt GEWELDIG!