Wat je ver haalt is……???

By 3 december 2018 december 5th, 2018 Nieuws

Afgelopen zaterdag zijn er weer heel wat kilometers gereden om de wedstrijden van Triade te spelen. De klimaatdoelstellingen worden op deze manier voorlopig nog niet gehaald, maar voor nu nog belangrijker….. halen de teams van Triade hun doelstelling? In 3 provincies werd er gekorfbald. Waar een aantal ploegen in de omgeving Drechtstreek hun wedstrijd speelden, waren er ook ploegen die verder moesten naar Noord-Brabant (Oud-Gastel en Bergen op Zoom) of zelfs Zeeland (Westkapelle). Was het de moeite waard? U leest het in het verslag van deze week!

Triade F1 nam het zaterdag op tegen Albatros. Ze stonden al snel 2 punten achter, maar wisten na een paar tips en verbeterpunten terug te komen in de wedstrijd. Daardoor stonden ze in de rust met 3-2 voor. De tweede helft speelde Triade goed en maakte nog een doelpunt. Jammer dat de thuisploeg in Zwijndrecht aan het einde toch weer langszij kwam. Eindstand: 4-4!

Al vroeg vertrok de E1 richting Bergen op Zoom voor hun wedstrijd. Er werd direct fel aangevallen en flink gescoord door Triade. In no time liepen ze uit tot 0-5, waardoor ze steeds slordiger en onrustiger gingen spelen. Tot de orde geroepen door Yvonne benutten zij de kansen beter, wat resulteerde in een 0-10 ruststand. Na de rust probeerde de tegenstander uit alle macht te scoren door zeer snelle omschakelingen, maar de afronding was slecht. Nadat deze snelle schakelingen ondervangen konden worden, bouwden onze E-tjes hun voorsprong nog verder uit onder de leiding van Yvonne en invalcoach Anouk. De eindstand werd uiteindelijk 1-21 en de E1 kon zeer tevreden naar huis.

Triade E2 nam het op tegen het onbekende Juliana E2.  Door een late ziekmelding waren ze precies met z’n vieren. Triade begon sterk en kwam op een 0-2 voorsprong. De ploeg uit Oud-Gastel kwam terug en het werd 2-2. Het werd een spannende wedstrijd, maar de E’tjes kregen moed en gingen als snel scoren. We mogen met trots vertellen dat deze kanjers met 4-10 hebben gewonnen.

De D’tjes mochten het opnemen tegen Albatros. Met twee vervangende coaches had de D er veel zin in. Ze begonnen fel en kwamen op een 0-3 voorsprong. Maar Albatros kwam beter in de wedstrijd en stond met 7-4 voor in de rust. Triade vocht wat het waard was, maar Albatros was na een leuke wedstrijd toch te sterk. Eindstand: 12-7.

De C2 ging in Papendrecht op bezoek bij PKC. De eerste helft ging gelijk op wat resulteerde in een 3-3 ruststand. De tweede helft begon Triade niet scherp, waardoor zij snel achter de feiten aan moesten lopen. De lange dames van PKC hadden alle ballen en bij Triade wilde de bal helaas niet meer door de korf. Eindstand: 7-3.

De B speelde hun wedstrijd in Zwijndrecht tegen Albatros. Na de verliespartij van vorige week wilden de B’tjes weer de volle 100% geven. Ze begonnen vol goede moed en gaven alles wat ze hadden. Na een spannende eindfase in de eerste helft was er een krappe 6-7 voorsprong. Na rust gingen ze weer de wedstrijd in met volle pit door een goeie oppepper van inval coach Bertina. Triade breidde de scoren flink uit en bleven verdedigend sterk. Dit resulteerde in een knappe 8-16 overwinning.

Zaterdag 1 december speelde Triade A 1 tegen Vriendenschaar A2. Na een wedstrijd gekeken te hebben van Vriendenschaar A1, die in de hoofdklasse speelde, had Triade veel adrenaline om hun eigen wedstrijd te spelen. Helaas kwam Triade snel achter met 8-2. Daarna gingen ze rustiger spelen en kwam ze terug tot 10-6 bij rust. Na een goede peptalk ging Triade de wedstrijd weer strijdlustig in. Helaas zakte de moed al snel in de schoenen en werden ze weer flink op achterstand gezet. Het slotakkoord was weer voor Triade die terug knokte, maar niet meer voldoende om aan te sluiten. Eindstand 16-13.

De trainer van Triade 4 had zijn spelers in gereedheid gebracht om de battle aan te gaan tegen Vriendenschaar. De tegenstanders maakte alleen een bliksem start en zo keek Triade keek al snel tegen een 5-1 achterstand aan. De ruststand was 11-5 in voordeel van Vriendenschaar. In de tweede helft was Triade de betere ploeg en creëerde de doelpunten. Ze kwamen dichterbij, maar de scherpschutters van Vriendenschaar deden uiteindelijk Triade de das om. Triade knokte goed terug wat resulteerde in een nette uitslag van 19-15. Helaas in voordeel van Vriendenschaar.

Triade 3 mocht na een voorbereiding van ruim een half jaar ook weer eens een wedstrijd spelen. Aan scherpte ontbrak het niet bij Triade. Via 1-1 liep Triade uit naar 1-5 en 2-9 bij rust. Het was niet dat Oranje-Wit geen weerstand bood, maar qua afronding gaven ze gelukkig niet thuis. In de 2e helft ging het scoren aan Triade zijde moeizamer. Toch is de overwinning niet meer in gevaar geweest en werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. Eindstand: 6-15.

Triade 2 mocht afgelopen zaterdag afreizen naar Stormvogels. Na ruim een uur in de auto gezeten te hebben, was Triade 2 er op gebrand deze wedstrijd te winnen. We waren niet voor niks gekomen. Met de wedstrijd van vorige week in ons achterhoofd begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. De wedstrijd liep gelijk op, maar de rust wisten we toch met een voorsprong van 5-8 in te gaan. Deze lijn blijf Triade doorzetten. Door de inzet van alle spelers is er een prachtige wedstrijd gespeeld. Een wedstrijd waar niet alle kansen vielen, maar wel een wedstrijd waar we met z’n allen voor hebben gestreden. De punten werden mee genomen met 9-14 winst.

Triade 1 wist haar tweede wedstrijd niet te winnen van Stormvogels 1. Na een lange reis naar het verre Zeeland kwamen ze wel op een maar liefst 1-6 voorsprong. Een periode waarin de thuisploeg niets in te brengen had. Maar daar waar Stormvogels constant bleef leek bij Triade de tank leeg te zijn. Het gat werd voor rust door Stormvogels gedicht tot 1 punt, 7-8 ruststand. Zelfs na de thee en verschillende wissels konden de groen-witte niet doordrukken en zo kwam Stormvogels langszij bij 10-10 naar 14-10. Het besef was er dat winst niet meer behaald zou worden dus focus om de schade te beperken. De scheidsrechter floot af bij een voor Triade 1 pijnlijke maar leerzame 20-14 eindstand.