Voorbeschouwing zaalcompetitie 2013-2014

By 7 november 2013 Nieuws

Het 1e gedeelte van de veldcompetitie ligt alweer achter ons. Donkere wolken, harde wind en frisse temperaturen komen richting Nederland. Tijd voor Triade om naar binnen te gaan in De Reiger en Poortzicht. De eerste oefenwedstrijden zijn alweer een feit, komende zaterdag begint de competitieronde.
De redactie van deze site heeft de trainers van onze teams benaderd met de vraag of zij een voorbeschouwing op het zaalseizoen kunnen geven. Hier is goed gehoor aan gegeven, lees maar snel hoe de trainers/aanvoerders tegen jouw/uw team aankijkt. Iedereen heel veel succes met de 1e competitieronde waarin alle teams de punten op vreemde bodem mogen halen.

Ard, Amy, Robert en Bertina over Triade F:

Waar wij in het zaalseizoen aan gaan werken is vooral het vrijlopen en het durven gooien. De kinderen kunnen allemaal al heel goed gooien, alleen vergeten ze dat zelf nog wel eens. Ook het samenspelen blijft natuurlijk een punt van aandacht. Verder gaan we de doorlopers verder uitbreiden om dit ook toe te passen in de wedstrijden. Uiteraard worden alle basis technieken niet vergeten, schieten, gooien en vangen. Vanaf de zaal hebben we 3 spelers meer om wedstrijden te spelen, wat ons brengt op 10 spelers voor een 4-tal. Hierdoor zal er meer gewisseld worden om iedereen een kans te geven om te spelen.
Wat natuurlijk het aller belangrijkste van alles is, de lol om met elkaar samen te korfballen.
Wij hebben er zin in.

Trainers Corline en Wim over Triade E:

Het  buitenseizoen is super gegaan en zijn we geëindigd op nummer 1! We hopen deze lijn door te trekken, en ook in de zaal te gaan stralen! De spelers  en speelsters zijn deze periode goed aan werken om nog beter te scoren en af te vangen. Natuurlijk kan het verdedigen niet vergeten worden. Kijkend naar de teams waar we tegen gaan spelen, zou er misschien wel een kans in zitten om opnieuw met een kampioensbeker er vandoor te gaan. Wij als trainers, kijken uit naar dit aankomende seizoen, we hopen dat het een leuk en leerzaam seizoen word! We gaan weer voor het kampioenschap! Triade E1 zet hem op!

Eric en Gwenny over hun team Triade D:
Van triade D verwachten wij dat we de stijgende lijn door kunnen zetten en nog een wedstrijd kunnen winnen in deze klasse. De kinderen kunnen het en zijn lekker enthousiast en leergierig. We hopen dat we de kinderen nog meer kunnen leren dit seizoen en dat ze er plezier in houden. Wij zijn trots op hun en hun voortgangen. We gaan er voor om weer in de middenmoot te zitten dit seizoen.

Trainer Menno over zijn team Triade C:

Het zaalseizoen van Triade C staat weer voor de deur en de verwachtingen zijn weer hoog bij trainer/coach Menno den Hartog. Na een prachtig, met een kampioenschap afgesloten, najaars-competitie gaan we weer voor de 1ste plaats alleen dan in de zaal. Aangezien we dezelfde tegenstanders hebben verwachte we weer mooie en positieve resultaten, maar onderschatting is onze grootste tegenstander. De kans is er nu wel om veel te leren met elkaar en het spelletje breder op te zetten en om dingen uit te proberen, want zodra we dan weer naar buiten gaan wacht er een loodzwaar seizoen voor Triade C. Maar voor nu als we met beide beentjes op de grond blijven en met z’n allen ook blijven werken moet dit voor dit team haalbaar zijn om hun eerste kampioenschap in de zaal te pakken. We gaan er in ieder geval alles aan doen om zover te komen. We hebben er zin in !!

 

Kirsten Zaal en het verhaal van Triade A:

Tijdens het najaar veldseizoen heeft Triade A1 weer aan elkaar kunnen wennen en aan het feit dat ze nu A-tjes zijn!
Het is heel erg goed gegaan op het veld. Ze hebben mooie korfbal momenten en minder mooie, maar voornamelijk liet Triade A goed korfbal zien en hier ben ik trots op!! Zeker omdat ze aan een hele hoop dingen moesten wennen, kunstgras, A-tjes zijn, groter veld, langere speeltijd.
De verwachtingen zijn goed voor het zaal seizoen. Het is de bedoeling dat we deze stijgende lijn door blijven zetten en vooral het plezier ik het korfballen blijven houden, want dat is natuurlijk het aller belangrijkste!
Als Triade A1 zo goed en fanatiek blijft trainen en alles in de wedstrijden blijven geven, denk ik dat er aan het einde van het zaal seizoen een mooi resultaat te behalen valt. Het belangrijkste is het hebben van respect naar en voor elkaar.
Hier hebben we de afgelopen weken al hard aan gewerkt en gaat ook al stukken beter. Doordat dit beter gaat zie je ook dat er mooie resultaten behaalt worden!
Dus op naar een mooi, sportief en vooral leuk en gezellig zaal seizoen.

De voorbeschouwing van Triade 4:

De poule in de zaal voor  Triade 4 is vergelijkbaar met het veld. Het 4e gaat  wederom zijn degens kruisen met Kinderdijk 6; NIO 7 en Olympia 6. Deze ploegen stonden de  afgelopen veld/zaalseizoenen tegen over elkaar en zijn aan elkaar  gewaagd. De poule wordt aangevuld met  Vios (W)3 en ZKV(Zu).  Het is moeilijk te zeggen hoe groot of  klein het verschil is met deze  nieuwkomers. De eerste  wedstrijd is op 9 november a.s. als Triade 4 op bezoek gaat bij buurman Kinderdijk.

De voorbeschouwing van Triade 3:

Tijdens het najaar veldseizoen ’13 was het erg zoeken naar de juiste personen op de juiste plaatsen. Nu we zo een tijdje met elkaar spelen, is er wel een stijgende lijn te zien. Maar dat kan altijd beter. In de zaal is het spel heel anders en ook daar zal het derde dan aan moeten wennen. Hopelijk is de “wen periode” van korte duur en krijgen de tegenstanders het dan knap lastig tegen Triade 3.

Verwachting van Triade 2 in het zaalseizoen:

Op het veld zijn wij tot nu toe op een tweede plaats uit gekomen wij waren de beste van de rest!  PKC was te sterk voor iedereen en won ook met hele duidelijke cijfers. In de zaal wordt het een ander verhaal daar willen wij met het huidige team gaan voor het kampioenschap. Wij krijgen te maken met dezelfde tegenstanders als buiten op het sterke PKC na natuurlijk is er een ander PKC en wel het achste! Geen idee wat daar in loopt te spelen wij laten ons daardoor niet verrassen. Op het veld hebben wij te maken gehad met de nodige blessures met name bij de dames op dit moment nog niet allemaal top fit maar het gaat de goed kant op.
Als dit team de neuzen de juiste kant op zetten en als team gaat korfballen is alles mogelijk . De oefenpot tegen OZ  1 liet zien wat wij kunnen met slordig spel verloren wij nipt met 9-7 als wij daar degelijker hadden gespeeld was het winst geweest. De tweede oefenpot wonnen wij met de cijfers 7-14 van ACKC 3/4 kombinatie waarschijnlijk ook een tegenstander in de competitie. Na een 4-3 achterstand in de rust waren wij conditioneel de sterkere ploeg en werd ook het schot beter. Als dit team het koppie erbij houdt is wordt het feest in 2014. Ik ga ervoor en met mijn Triade 2.

 

Voorbeschouwing Triade 1 door trainer/coach Yvonne:
Wat heeft het 1e het goed gedaan in de 3e klasse op het veld. Met nog meer mogelijkheden. In de zaal gaan we in dezelfde klasse spelen als op het veld, alleen een andere poule. Een poule die waarschijnlijk pittiger zal worden met ploegen die uit de 2e klasse komen. We gaan vol aan de bak en het besef is er dat we iedere week moeten knallen, geen moment kunnen verslappen. Dit vergt veel discipline van iedere speler.
Conditioneel zit het prima in elkaar. Ik verwacht dat het iedere week weer een titanen strijd gaat worden waarbij het 2 kanten op kan gaan. Handhaven moet zeker mogelijk zijn.
Een trotse coach, Yvonne triade 1.