Triade doet goede zaken!

By 11 maart 2019 Nieuws

Zo richting het einde van de competitie heeft Triade goede zaken gedaan in de zaalcompetitie. In deze wedstrijdronde kwamen er 11 ploegen van Triade in actie. Hiervan wisten er maar liefst 8 ploegen na het laatste fluitsignaal de punten te behouden. Bij het ene team ging dat wat makkelijker dan bij de andere teams, maar het eindresultaat telt. Benieuwd hoe het precies gegaan is en wie er goede zaken op de ranglijst hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Triade F ging zaterdagochtend vol goede moed richting Sliedrecht. Door wat grieperige kinderen waren we met een klein team. De kids hebben vanaf minuut 1 vol energie gespeeld en lieten hun koppie niet hangen toen de tegenstander scoorde. Er werd gevochten voor iedere bal en ze konden gelukkig aanhaken met scoren en zelfs meer scoren dan Merwede. Er werd gewonnen met 7-6…. knap gedaan hoor!

Triade E2 stapte vol vertrouwen in de auto richting Zwijndrecht. Daar was Conventus E1 de tegenstander. De kids hebben zeer open en aanvallend gespeeld waaruit over en weer gescoord werd. Er werd gevochten voor iedere bal en Triade kon gelukkig aanhaken met scoren. In het 3e kwart kwamen onze jongens en meisjes zelfs op gelijke hoogte. Daarna was alleen alle energie op en werd de wedstrijd in het laatste gedeelte toch nog verloren. Eindstand 8-5, maar wel een goede pot gespeeld.

Triade E1 mocht het opnemen tegen PKC. Triade de nr 2 en de ploeg uit Papendrecht op plaats 3. Triade wist dus dat ze vol aan de bak moesten gaan. Al snel was daar een 2-0 voorsprong, maar PKC kwam knap terug tot 3-3. Daarna wist Triade door te pakken. Met een paar schitterende counters hebben ze de wedstrijd binnen gesleept. Door deze mooie 10-5 overwinning, behoudt Triade E1 deze dik verdiende 2e plaats.

Triade D1 zit in een zware poule en dat ondervinden ze wekelijks. 4 hele sterke teams bepalen daar de ranglijst. Een van die teams is PKC en daar mocht Triade D1 tegen spelen afgelopen zaterdag. Het was helemaal niet slecht, maar het eindresultaat was opnieuw een nederlaag (10-4).

Triade C2 mocht met 2 invalcoaches spelen tegen Kinderdijk. Triade liet zien dat zij een top team zijn, welke coaches er ook aan de zijkant staan. Vanaf het begin tot het einde was er voldoende focus in de aanval en verdediging. Dat resulteerde in deze keurige 2-8 overwinning.

Triade C1 ging op bezoek bij Vriendenschaar C3 in de o zo gezellige Appelgaard! Aan het begin van de wedstrijd was het nog erg zoeken bij Triade, ze kwamen zelfs met 1-0 achter. Al snel werd dit recht getrokken met 1-1. Vanaf dat moment ging het gelijk op tot net voor het einde van de 1e helft. Daar pakte Triade een kleine 3-5 voorsprong. Ondanks dat de C1 vol goede moed aan deel II begon, was het de tegenstanders die 4-5 scoorde. Daarna was het over en uit, want Triade nam weer de voorsprong tot 5-8. De laatste minuten maakte de C1 het toch nog onnodig spannend. Door slordig spel en veel balverlies kon Vriendenschaar in de slotminuten tot 7-8 komen. Gelijkspel of winst? Gelukkig floot de scheids precies op tijd en bleef de 7-8 op het scorebord staan!

Triade B1 mocht na een lange tijd weer een wedstrijd spelen. Ze namen het op tegen PKC, een gewaagde tegenstander, waar eerder maar net van gewonnen werd. Triade begon sterk en kwam al snel op een 0-3 voorsprong. PKC vocht terug en het werd een mooie eerste helft met veel doelpunten. Ruststand 8-12. De tweede helft ging wat minder goed dan de eerste helft, maar het bleef wel goed gaan. Triade B scoorden allemaal en ze speelden echt als een team. Leuke doelpunten gezien en goed samen gespeeld. Het werd in de laatste minuten nog spannend toen PKC terugkwam naar een 16-18. De B hield het hoofd koel en ging niet te gehaast spelen. Fantastisch veel doelpunten, goed gespeeld. Eindstand: 16-22

Triade A1 ging zaterdag naar Sommelsdijk om te spelen tegen Good Luck. Een hele rit dus er moest gewonnen worden…anders hadden ze beter thuis kunnen blijven…. zo was de insteek. Triade ging sterk van start, maar het afronden verliep moeizaam. Good Luck kwam voor te staan. Triade kon even terug knokken en kwam zelfs voor te staan. Maar in de tweede helft keek Triade weer tegen een achterstand aan. De kansen waren er, maar de doelpunten niet. Verdedigend ging het goed bij Triade, maar afronden in de aanval lukte niet. Helaas een verloren wedstrijd als resultaat. (10-7)

De enige ploeg van Triade die een thuiswedstrijd hadden, was Triade 5. Zij kijken vanuit de onderste regionen op tegen elke tegenstander, maar kunnen daarom ook vanuit de ‘underdog’ positie spelen. Zo ook afgelopen zaterdag waar DSO op bezoek kwam. De thuisploeg had het initiatief en wist wist de tegenstanders met een 11-7 nederlaag terug naar Klundert te sturen. Zij gaan ook die laatste wedstrijden hun best doen om van de laatste plaats af te komen.

Triade 4 ging op bezoek bij Vriendenschaar in Bodegraven. De tegenstanders hadden nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Triade ging rommelig van start en Vriendenschaar kwam op voorsprong. Na 10 minuten ging Triade zich er ook maar eens mee bemoeien en met wat extra gas stond het bij rust 4-11. In de 2e helft kwam Vriendenschaar dichterbij en bij Triade ging het scoren moeizamer. Triade kwam niet meer in gevaar zo zag ook oud korfbalinternational André Kuipers. Eindstand: 9-16.

Triade 1 mocht na 2 weken rust weer aan de bak. Dit keer stond er een uitwedstrijd op het programma tegen OEC 1 uit Helmond. Een wedstrijd waar er voor beide ploegen nog wat op het spel staat. Punten zijn nodig om weg te blijven bij de onderste plekken vandaan. De thuiswedstrijd eindigde in een 17-17 gelijkspel, dus ook revanche speelde mee voor de groen-witte. Na een sterke beginfase met goed verdedigend werk van het vastleggen van de schutters van OEC, kon Triade uitlopen en werken aan het doelsaldo. Maar weer kwam er een fase waarin Triade verslapt, een veel terugkomend probleem van de Nieuwpoorste korfballers. OEC weet in de 2e helft terug te komen tot 15-15 en wederom lijkt de wedstrijd op een gelijkspel uit te lopen. Met nog twee minuten op de klok bleef Triade werken en dat werd beloond. De scheidsrechter floot af bij een 15-17 overwinning.