By 25 november 2019 Nieuws

Afgelopen zaterdag 23 november stond de eerste thuisdag van het zaalseizoen op het programma. En niet zomaar eentje; supportersvereniging Fanatics vierden hun 10-jarig bestaan. Verschillende activiteiten stonden op het programma en het werd een dag om niet meer te vergeten. Om deze dag tot een succes te maken waren er 11 teams nodig die hun eerste competitiewedstrijd gingen spelen. Benieuwd naar wat de Fanatics georganiseerd hebben en hoe de teams er vanaf kwamen? Lees dan snel verder.

Vrijdagavond gingen de voorbereidingen van start. De zaal werd versierd met spandoeken, vlaggetjes en ballonnen. Daarnaast werd de kantine ook versierd ivm het jubileumfeest zaterdag.

Om 08.30 uur begon het allemaal voor de FanaticsCrew, ze waren allemaal al vroeg uit de veren. De dag begon met het schminken van de jeugd, daarnaast mochten de haren groen-wit gespoten worden. Met maar liefst 15 aanmeldingen was het middellijn schieten een succes! Gedurende de dag werden programmaboekjes uitgedeeld, zodat er zo veel mogelijk mensen zouden blijven hangen.

De eerst zaalwedstrijd van de E2 was een succes. Het begon al bij een scherp begin en mooie ballen die werden gegooid. Door het goed samenspelen en kansen creëren van de E’tjes kwamen hier al snel doelpunten uit. De eerste wedstrijd dan ook met een overtuigende 13-3 afgesloten.

Triade E1 speelde thuis tegen DVS 69. Na een goed begin kwam de E1 2-0 voor. Maar de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht was sterk terug. Jammer genoeg verloor de E deze wedstrijd alsnog met 3-7.

Triade C2 mocht het ook opnemen tegen DVS 69. De taak voor de wedstrijd was focus te houden en hun eigen spel te spelen. En dat ging goed, door snel rondspelen kregen ze veel kansen die ze gelukkig afmaakten. Maar ook DVS kreeg kansen en het bleef met een 3-3 ruststand spannend. De 2e helft startte triade weer sterk en pakte de voorsprong. Deze voorsprong werd in de 2e helft verder vergroot en zo pakte de C2 met een 8-4 eindstand de eerste punten van het seizoen.

De wedstrijd van de C1 tegen Good Luck C1 zou wel een pittige wedstrijd worden. Dit bleek ook zeker zo te zijn. Door veel plaatsfouten en het zoeken in de nieuwe opstelling was het erg moeilijk voor de C1. 3-3 was de ruststand. Ook de 2e helft was nog erg spannend. Beide teams gingen gelijk op qua kansen, maar de afronding was er voor beide teams niet. De tegenstander was uiteindelijk met 5-6 de grootste winnaar van de wedstrijd.

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen moest Triade B1 tegen ADO B2. Triade zit dit seizoen in een moeilijke poule dus er moest hard gewerkt worden. De eerste helft verliep moeizaam. Triade kon slecht tot een goede aanval komen, waardoor het in de rust 2-5 achterstond. De tweede helft vocht Triade door en haalde wat punten in, maar ADO bleef op voorsprong. Eindstand 5-8 verloren.

Triade A2 speelde tegen PKC A6. Dit wat de eerste zaalwedstrijd en dus gingen ze er weer met frisse moed tegenaan. Het duurde even voordat de doelpunten vielen, maar het was wel een spannende eerste helft. Het spel ging verder in de tweede helft. Bij een 5-6 kon het nog alle kanten op, maar toch liep het verkeerd af en verloor de A2 met 5-9.

Triade A1 had het vrij makkelijk op het veld, ze wonnen elke wedstrijd met gemak en zijn ook ongeslagen kampioen geworden. Triade A1 wist dat het in de zaal een stuk lastiger zou worden en dat ze nu echt moesten presteren. De wedstrijd tegen Oranje Zwart begon goed, Triade kwam voor maar Oranje Zwart bleef gevaarlijk en bleef mee scoren. Uiteindelijk was de rust stand ook 6-5. De tweede helft nam Triade een voorsprong van 3 punten maar ook dit gat werd dicht gemaakt door Oranje Zwart. De laatste minuten waren zenuwslopend, maar pakte Triade toch de winst met 12-11!

Voor de Fanatics was het vooral wachten op de wedstrijd van het 1e. Zoals bij iedere supportersvereniging gaat het toch om die wedstrijd. Tijdens de wedstrijd van de hoofdmacht werd het nieuwe spandoek onthuld. Ook kwam Bink the Bulldog tevoorschijn. Onze nieuwe mascotte!
Daarna werd het donker in de zaal. Er was namelijk een spotlight geregeld! De tegenstander liep op met een rode spotlight en Triade uiteraard met een groene. De zaal was afgeladen met publiek. Zij hadden ook allemaal een groen lichtgevende foamstick die voor veel extra sfeer zorgden.

Dan de wedstrijd zelf. In een bomvolle sporthal de Reiger, vanwege het 10 jarig jubileum van de supportersvereniging de Triade FANATICS dat met een geweldige show voor een leuke sfeer zorgde, kwam Triade stroef uit de startblokken tegen PSV 1. Een 1-3 achterstand was het gevolg, maar dat werd snel weer rechtgetrokken naar 3-3. Daarna ging het voortvarend voor de groen-witten en kwamen ze geen moment meer in gevaar. Een voorsprong werd opgebouwd en niet meer uit handen gegeven. De scheidsrechter floot af bij een 23-13 eindstand. Triade 1 start het zaalseizoen dus met een overtuigende overwinning.

Triade 2 kreeg KCR bezoek. Waar Triade de intentie had om het goede spel van het buitenseizoen door te zetten, ging het toch anders dan gehoopt. De thuisploeg was niet scherp en erg slordig, waardoor er al snel een achterstand op het scorebord stond. Gelukkig leek het er op dat het 2e toch nog wat terug ging doen en zo was er een kleine voorsprong bij rust. In de 2e helft verzuimde Triade door te gaan, terwijl de ploeg uit Ridderkerk beter in de wedstrijd kwam. Dit resulteerde in een 10-14 nederlaag voor het 2e team van Triade.

Triade 5 tegen Oranje Zwart; buiten op het veld 1x nipt gewonnen en 1x dik verloren, dus het kon alle kanten op. De eerste helft ging gelijk op. Ruststand 6-6. Na de pauze kwam Triade goed uit de startblokken en konden ze de voorsprong pakken en uitbreiden. Eindstand: 13-8.

Triade 4 bleef wel aan de goede kant van de score tegen KCR. De afsluitende partij was een spannende wedstrijd die gelijk op ging. Triade 4 moest alle zeilen bijzetten, zeker toen KCR in de 2e helft een voorsprong van 2 punten pakten. Triade kon dat gat weer dichten door mooi uitgespeelde kansen. En Triade kon erover en pakte de overwinning met 14-13

Na de dag vol met activiteiten en een leuke sfeer in de hal, was ’s avonds dan het feest aan de beurt. Het feest was zeer geslaagd, met een lekker welkomstdrankje, top dj’s achter de draaitafel en top barpersoneel was het een geslaagde avond. Via deze weg vrijwilligers bedankt voor jullie hulp!