Teveel rode cijfers voor Triade

By 22 december 2014 Nieuws

Zaterdag 20 dec. ’14. In sporthal De Reiger was er de laatste speeldag in 2014. Of dat aan punten nog iets heeft opgeleverd, lees dan gauw verder! Voor in de agenda: Nieuwjaarsborrel zaterdag 3 jan ’15!

Voor de F1 en F2 was het teleurgesteld toekijken hoe beide tegenstanders er met de winst vandoor gingen. De F1 kon het verschil beperken tot 3 punten, voor de F2 was ACKC F een maatje te groot. Er werd alles aangedaan om tot scoren en dat lukte met twee doelpunten. De ploeg uit Almkerk deed dat 18 keer. Op het veld naast de F2, hield de F1 zoals al gezegd het verschil iets kleiner. Ondanks dat koploper SKV hun tegenstander was, kwamen zij maar tot 4 vier doelpunten.
Het verschil werd gemaakt in de laatste minuten. Wat was het spannend! Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. We hebben het over Triade E en Deetos/Snel E. In het scoreverloop is te zien, dat beide viertallen niet aan elkaar onder deden. Bij een vijf – vijf stand en met nog maar een paar minuten op de klok. Pakte de uitslag positief uit voor de E van Triade. De eerste punten waren binnen: 6 tegen 5.
Na de grote teleurstelling vorige week, stond Triade D er weer klaar voor. Maar helaas, ACKC D was een maatje te groot: 0 tegen 26.
Waar in het in de partij van de E ook al spannend was, daar deed de C nog een schepje bovenop. In hun duel tegen Kinderdijk werd er met klasse terug gekomen tot 8 – 9. Ze lieten zien dat zij geen moeite hebben met terug komen, want de 9 tegen 9 werd in de laatste minuut nog gescoord.
Het was minder spannend voor Triade B, zij staan rustig bovenaan in hun poule. Ook deze pot tegen De Voltreffers, kwamen zij niet een keer in gevaar. Met rustig door korfballen en scoren, werd het 7 tegen 5.
Met nog net niet het publiek op de banken, had Triade A niet te klagen over het meeleven langs de kant. Zo kwam er een uitspraak van een toeschouwer: “Dit lijkt wel een finale!”. Voor elke bal werd er gestreden. Wat dan resulteerde in meerdere overtredingen met soms strafworpen tot gevolg. Maar de tegenpartij OZC wilde ook niet het veld verlaten zonder de punten mee te nemen. Dus er werd tegenaan gegaan. Tussen het geluid van de trommels en aanmoedigende toeschouwers door werden er 24 doelpunten gemaakt. Helaas voor de A van Triade net twee tekort: 11 tegen 13.
Dat je met één doelpunt niet kan winnen, dat wist Triade 3 van afgelopen zaterdag. Dus met extra motivatie kwamen zij het veld om het koploper PKC lastig te gaan maken. Ondanks dat Triade 3 onderaan staat, lieten zij wel zien, dat korfballen helemaal niet zo moeilijk is. De scores kwamen en PKC moest blijven scoren om het derde bij te houden. In de tweede helft ontstond er een verschil van twee doelpunten, wat het derde niet meer recht kon trekken. Eindstand: 11 tegen 13.
Zeven wedstrijden heeft Triade 1 inmiddels gespeeld, waarvan er drie werden gewonnen. Tijdens de eerste helft tegen ADO, kon er moeilijk voorspeld worden wat de uitslag zou worden. Dat was ook te zien aan de ruststand: 6 tegen 6. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter ruimte. Er was al een kleine voorsprong gepakt door ADO tijdens de tweede 30 minuten, maar na het uitvallen van een heer van Triade, konden zij daar geen kracht uithalen. ADO liep verder uit tot 13 tegen 21.

De jaarlijkse nieuwjaarsborrel, komend jaar, 2015, met een nieuwe invulling, check hier alvast de flyer.