Tentenkamp jeugd Triade!

By 25 juni 2015 juli 6th, 2015 Nieuws

Het tentenkamp voor het jaar 2015 zit er weer op. Lees gauw verder wat de jeugd allemaal heeft meegemaakt en vergeet vooral de foto’s niet te checken!

Het tentenkamp zit er helaas weer op maar we kijken nu alweer uit naar volgend jaar. Hier een korte samenvatting van twee gezellige dagen.

Vrijdagmiddag stonden 34 kinderen & een aantal begeleiders te springen om richting de kamplocatie te gaan. Het weer zat gelukkig mee, wel warm maar geen 37 graden zoals afgelopen dagen. Samen met de leiding is er naar de locatie gefietst waar de tenten konden worden opgezet. Met een beetje hulp hier en daar was dit ook zo gedaan. Na een korte uitleg over de teamindeling en kamppunten ging het eerste spel van start.

Levend bingo. Met veel enthousiasme rennen de kinderen over het kamp op zoek naar het juiste object bij hun nummertje, een handje gras, een bekertje of een linker sok, alles kwam tevoorschijn. Hieruit zijn een 2-tal teams gekomen die hun eerste kamppunten alvast binnen hadden.
Even een korte drinkpauze en het volgende spel gaat alweer van start. De herder & z’n schapen. Per team is een herder gekozen die zijn schapen een route laat lopen door middel van fluitsignalen. Natuurlijk is dit een route die zigzaggend door het bos gaat, dit heeft weer erg lachwekkende momenten opgeleverd. De 3 teams die het snelste de route hadden afgelegd hebben hier weer kamppunten aan verdient.

Ondertussen is het kampvuur aangestoken, gaan de marshmallows op de stokken en lekker smullen..!!!

Het begint al wat donker te worden en de goede loopschoenen worden aangetrokken. De D2 & C krijgen straks als eerste hun dropping/speurtocht. Met een kaart met vakjes en een aantal vragen gaan ze een route lopen en hopen onderweg de vragen te kunnen beantwoorden. Een uur later mag ook de D1& B gaan lopen. De allerkleinste blijven op het kamp, zij krijgen nog een verhaaltje en duiken dan lekker de tent in. Ze slapen als een roosje.

Voordat het licht word zijn alle teams weer binnen. Sommige doen nog even een klein slaapje voor de volgende dag weer van start gaan en andere blijven nog even lekker bij het kampvuur hangen.

s’ Morgens is het alweer vroeg licht.. en warm..!! Her en der komt er beweging bij de tentjes, even de boel los schudden, ochtendgym met Wim. Als iedereen weer fris en fruitig is staat het ontbijt klaar. Een hapje eten, glaasje drinken en we kunnen er weer tegenaan. Tenten opruimen, slaapzakken oprollen, tassen verzamelen en klaar maken voor de spellen ochtend.

Een elftal aan spellen staan klaar om met en tegen elkaar te strijden. Bij sommige spellen streden 2 teams tegen elkaar, touwtrekken, boevenrace of waterballon vangen. Bij andere spellen was het de bedoeling om de beste tijd neer te zetten, zoals bij het dienbladspel of het ei doorgeef spel. Hiermee zijn ook weer een hoop kamppunten verdient per teams. De warmte zet ondertussen al behoorlijk door. Na een ijsje en wat extra drinkpauzes zit het er op. De punten worden bij elkaar geteld terwijl de kinderen weer op de fiets springen richting de kantine.

Bij de kantine aangekomen staan de pannenkoeken al te wachten. Nog even heerlijk smullen en het kamp zit er weer op. Oh nee, bijna.

Wie heeft de meeste kamppunten en is het winnende team van tentenkamp 2015..????

TEAM GROEN! Nogmaals Gefeliciteerd!

De foto’s staat onder het kopje foto’s tentenkamp 2015.

Iedereen bedankt voor de leuke dagen & een hele fijne vakantie gewenst!

Groetjes van de JC.