Prima afsluiting van 2016 voor Triade!

By 19 december 2016 Nieuws

Nog voordat de kerstborrels en de oliebollen op tafel komen, mocht Triade afgelopen zaterdag nog een rondje korfballen. Alleen Triade 5 en D2 waren vrij, de rest mocht op vreemde bodem vechten voor wat het waard was. Opnieuw mogen we best tevreden zijn met de behaalde resultaten en mogen we met een goed gevoel de feestdagen in gaan.

Tegen ’t Capproen F in Hellevoetsluis zou het wel eens een lastig wedstrijd kunnen gaan worden. Dat was wat er van tevoren werd gedacht door Triade F. De thuisploeg speelt bovenin de poule mee, heeft een positief doelsaldo. Maar niets is wat het lijkt. Want in een gelijk opgaande strijd, werd de stand gelijk bij vier tegen vier met nog twee minuten op de klok. De aanvallen van Triade konden niet de korf vinden. De thuisploeg wel en ook twee keer. Aan de voorsprong kon Triade F niets meer veranderen, ondanks dat de coaches trots waren op hun team en zeker over het verdedigen, kwam de eindstand op 6 tegen 4.

Al vroeg in de morgen vertrok Triade E naar Alblasserdam om te spelen tegen Kinderdijk E. Door de goede kansen kwamen de doelpunten gang. Bij rust een stand van 1 tegen 8 in het voordeel van de E van Triade. Na wat gedronken te hebben tijdens de pauze gingen zij onverstoord verder met scoren. De mooie combinaties, goed spel en verdedigen leidde tot een mooie eindstand: 5 tegen 14.

Na een rit door de tunnel bij Dordrecht, kwam de D1 aan in ‘s-Gravendeel om te gaan spelen tegen ADO D. De wedstrijd kwam heel moeilijk op gang en het spel was rommelig. Bij rust een stand van 1 gelijk. Na het praatje van de coach, werd er in de tweede helft wel gekorfbald, waar de doelpunten wel kwamen. Beide ploegen wilde winnen, de schoten gingen erin en het werd een mooie wedstrijd. Triade D1 schrijft weer twee punten bij door deze overwinning met 3 tegen 5.

Tegen het lager geplaatste VIOS ging Triade C op zoek naar de punten. Het verschil tussen de nummers twee tot zeven in punten is niet veel. Dus ook in deze poule zou nog alles mogelijk zijn. In het begin leek het wel of de jeugd nog niet helemaal wakker was en keken ze al snel tegen een achterstand aan. Niets lukte en Triade speelde een zeer slechte en ongelukkige eerste helft (4-1). Na een flinke speech in de rust stond er een heel ander Triade C in de tweede helft. Er werd veel beter gespeeld en er was veel meer inzet dan in de eerste helft. Hierdoor ontstonden er veel meer kansen en wist Triade op gelijke hoogte te komen. Met nog een paar seconden te spelen was het Triade die het laatste en tevens winnende doelpunt maakte. (5-6)

In Oud Gastel, tussen Zevenbergen en Roosendaal, ging Triade B spelen tegen Juliana. Triade begon als een diesel die nog warm moest lopen. De onderschatting die er was, een damesteam en laag in de poule, wat resulteerde in een achterstand van 2 tegen 0. Toen de motor op gestart was, kwamen de doelpunten. En ook de voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven. Met deze twee punten in de zak, staat Triade B met vijf gespeelde partijen aan kop in hun poule. De eindstand werd 6 tegen 11.

Afgelopen zaterdag speelde Triade A in Ridderkerk tegen KCR A3. Tijdens de eerste helft was het spel niet goed de bezoekende partij. Waarbij ook naast een achterstand van 8 tegen 2 een dame van Triade geblesseerd het veld moest verlaten. Na een goed teamoverleg in de rust, kwam de A van Triade weer terug in het spel. De ruststand bleef niet lang staan, want de scores kwamen. Ondanks het verlies bij een stand van 18 tegen 15, worden er wel kansen gezien voor een volgende ontmoeting.

Triade 3 nam het op tegen Albatros, eveneens een ploeg zonder verliespunten. De eerste minuten gaven aan dat het een pittige pot zou gaan worden. In de loop van de wedstrijd kreeg Triade meer grip en moest dat nog in doelpunten gaan uitdrukken. Vlak voor rust alleen een flinke tegenvaller door het met een blessure uitvallen van een dame. Op karakter liep Triade in deel II toch uit naar 7-10. Albatros kwam terug tot 10-11 en daar waren er kansen om alsnog de wedstrijd op slot te gooien. Dit gebeurde niet en de gelijkmaker viel er aan de andere kant wel. (11-11)

Via verschillende wegen kwamen de spelers en speelsters van Triade 2 aan in de Westwijkhal in Vlaardingen, waar zij het gingen opnemen tegen Twist. Weer tegen een ploeg met een hoger leeftijdsgemiddelde kon er gezocht gaan worden naar de kansen. De mee gereisde supporters zagen “vanuit de hoogte” dat het tweede te veel ruimte liet komen voor de aanvallers van Twist, wat leidde tot een achterstand in de eerste helft. Bij rust: 12 tegen 5. Tijdens de tweede helft kwamen de kansen terug voor Triade 2, alleen de afronding was niet daar. Met meer energie en overtuiging wilde de bal er niet genoeg om de achterstand om te buigen naar een voorsprong. De tweede helft werd wel gewonnen met 8 tegen 11, maar was niet genoeg voor de winst. Eindstand: 20 tegen 16.

Triade 1 reisde vandaag al in de ochtend af naar Nieuwegein om tegen Koveni 1 te gaan strijden. Triade met 4 wedstrijdpunten tegen de hekkensluiter Koveni die 2 punten hadden behaald. Koveni begon scherp en Triade kwam gelijk op een 2-0 achterstand. Dit schudde Triade wakker en je zag bij iedereen 100% focus. Triade zocht in iedere aanval de beste kans uit en er werd een ontzettend goed spel neergezet. Door mooie aanvallen en mooie combinaties kwam Triade terug en kwam op een goede voorsprong 2-7. Voor de rust kwam Koveni nog iets dichterbij 6-10, maar nadat Triade gelijk weer 2 punten maakte na rust was de wedstrijd wel beslist. Complimenten voor het verdedigend werk van alle spelers van Triade. Dankzij de hoge druk kon Koveni gewoon echt niet in de wedstrijd komen. Wat nog even benadrukt moet worden is de goede invalbeurt van Lisanne Blom (voor de geblesseerde Corline Blom) met 3x schieten 3 doelpunten maken was zij deze wedstrijd een belangrijke aanwinst voor de hoofdmacht. Uitslag 13-20.

De spelers van Triade 1 willen (en wij als redactie sluiten ons daar graag bij aan) iedereen fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling toewensen. Tot in 2017!