Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

By 21 september 2014 Nieuws

Afgelopen zaterdag 20 september was er opnieuw een competitieronde. Strijd werd er geleverd op de Waterlinie, maar ook op de velden elders in het land. Voor Triade 3 was het eindelijk zover en mochten ook zij proeven aan de competitie. Triade B en Triade F1 hadden een korfbalvrij-weekend. Verder leverde zo’n zaterdagje korfballen 5 nederlagen, 3 overwinningen en een gelijk spel op. Benieuwd hoe het elk team vergaan is, lees snel verder……

Terwijl de mist nog lang niet was opgetrokken waren de eerste teams al druk bezig met hun voorbereidingen. Meestal is het dan de jeugd van Triade met hun begeleiders die vroeg uit de veren moeten, maar dit keer ook Triade 2. Zij vertrokken om 08.30u om een verschoven wedstrijd tegen Zevenbergen te spelen. Even wennen was het op het verkleinde veld van 20 bij 40 meter. Toch waren er een legio aan kansen voor Triade 2 die er helaas uitrolde of afgefloten werden. Ondanks dat Triade 2 in de 2e helft tot 1 punt naderde, doe je weinig aan de wet van Murphy die in werking trad. Onverdiend werd er dus verloren van een ploeg die het geluk aan hun zijde had. 9 – 6.

Voor de F-jes en E-tjes was het ook een leuk spektakel tijdens hun thuiswedstrijd. Tegelijk mochten zij hun wedstrijd spelen en dat leverde natuurlijk veel supporters op langs het veld. Op het ene veld zagen ze een grote overwinning voor de tegenstanders van Triade F2. Vriendenschaar wist maar liefst 20x keer te scoren. Gelukkig lukte dat onze allerjongste ook nog 2x.
Triade E ging het iets beter af, daarmee bedoelen we dat zij 3x wisten te scoren. SKV uit Sleeuwijk lukte dat helaas vaker en gingen met 11 gemaakte doelpunten huiswaarts. Toch wisten onze ‘strafworpkillers’ de strafworpen opnieuw te winnen, waardoor ze nu tot de specialisten behoren.

In Zwijndrecht, was er geen beginnen aan voor Triade D. Albatros nam de leiding en gaf die niet meer af. De doelpunten vlogen er in. Naast de 16 doelpunten van Albatros kon Triade D er maar vier tegen over zetten.

De eerstejaars C van Triade gingen op bezoek in en tegen Kinderdijk. Zij keken bij rust opnieuw tegen een achterstand van 2 doelpunten aan. Maar tomeloze inzet en scherpte kwamen de spelers in deel II onder leiding van Kirsten en William weer langszij. Bij een stand van 3-3 waren er nog voldoende kansen om er opnieuw met de overwinning mee vandoor te gaan. Deze gingen er niet in en zo kwam de terechte 3-3 remise tot stand.
Een thuiswedstrijd voor Triade A tegen Albatros uit Zwijndrecht. Een spannende wedstrijd is het geworden, waarin het verschil pas in de laatste minuut viel. Een slap begin zorgde voor een onnodige 0-4 achterstand. Het herstel werd voor rust al ingezet (2-4) en na de thee kwam er zelfs een voorsprong op het scorebord. Toch door het missen van scherpte in de verdediging keek Triade A aan het einde van de wedstrijd weer tegen een 7-8 achterstand aan. Gelukkig viel er nog een doelpunt en werd er zelfs geprofiteerd van de laatste secondes van de wedstrijd die uiteindelijk voor de volle overwinning zorgde.

Daarna was het aan Triade 3 die na weken hard trainen er eindelijk weer eens aan mocht beginnen; hun 1e competitiewedstrijd. En dat ze er zin in hadden was wel te zien in de eerste helft. Tegenstander IJsselvogels had helemaal niets in te brengen en Triade 3 liep makkelijk uit naar een 7-0 ruststand. Door de goedgevulde bank, zagen we de 2e helft een ander Triade 3 die even moesten wennen. Op tijd kwam het herstel en zo werd de eerste overwinning voor dit nieuwe, frisse Triade 3 behaald. 10 tegen 5.
Triade 4 speelde laat op de middag hun uitwedstrijd tegen Kinderdijk. Aan de opkomst en inzet van dit team tijdens de trainingsavonden zal het zeker niet liggen. Toch wordt het daar getoonde spel nog niet omgezet in de wedstrijd en werd er helaas verloren met 12-9.

Een verre uitwedstrijd stond er op het programma voor Triade 1. Zij gingen op bezoek bij promovendus Keep Fit ’70 in Roosendaal. Deze ploeg is de competitie prima begonnen met 1 overwinning uit 2 wedstrijden. Een goede reden om dit team dus niet te onderschatten. Na 1-1 werd het verschil eigenlijk al gelijk in score omgezet. De groen-witten liepen uit naar 1-5 en 3-8. Zowel de aanval als de verdediging waren scherper dan Keep Fit. Triade laat in deze fase van de competitie zien dat het variërend en als collectief de tegenstanders bestrijdt. Mooi om te zien is dat wat er tijdens trainingen geoefend word, ook daadwerkelijk in de wedstrijden zijn vruchten afwerpt. En als een ploeggenoot even een lastige fase heeft, de rest van het team dit heel gemakkelijk opvangt.
Veelzijdig spelend Triade kwam dus ook in de 2e helft niet meer in gevaar en bij 6-15 gaf dat voor de coach een goede reden om de reserves ook te belonen voor hun tijd en inzet. Eindstand: 10-16