Mooie resultaten bij Triade!

By 3 oktober 2016 Nieuws

Na een gezellig schutterstoernooi voor jong & oud op vrijdag, check de foto’s op de site, stonden zaterdag bijna alle teams weer paraat en op scherp voor hun wedstrijd. We zullen het er niet elke week over hebben, maar deze keer de moeite waard om te benoemen. Een mooi zonnetje met wat lichte sluierbewolking kleurt de site van Triade. Dat betekent dat er mooie resultaten zijn behaald. Benieuwd welke teams een mooi resultaat neer hebben gezet….. lees dan snel verder!

De vrijdagavond 30 september stond in het teken van het schutterstoernooi. Voor de jeugd deden er maar liefst twintig teams mee. Na de poule wedstrijden, bleven er vier teams over voor, waaronder Floortje en haar vader Henri en Anouk en vader Wilfred. In een zeer spannende finale waar vader en dochter Ouwerkerk en vader en dochter van der Wal het tegen elkaar opnamen, was het slotakkoord voor Anouk en Wilfred.
Bij de senioren, verliepen de wedstrijden ook zeer snel. Zij speelden 10 minuten tegen elkaar, daarbij werd er om de 5 doelpunten gewisseld van korf. Opvallend: er werden veel doelpunten gescoord. Bert en Ab Vierhoven waren het koppel die de beker van vorige jaar kwamen verdedigen. Zij speelden o.a. in de halve finale tegen Brendan en Marijke Ritmeester, waarbij Fam. Ritmeester wisten te winnen. In de andere halve finale stonden Diana en Rianne tegen over William en Erik. Maar daar wonnen de dames. De finale van de senioren ging tussen Brendan en Marijke tegen Diana en Rianne. Uiteraard zoals elke finale, was het ook hier weer spannend. Fam. Ritmeester wist te winnen en pakten daarmee de titel bij de senioren.

Triade F mocht het zaterdag opnemen tegen Kinderdijk F, de nummer 1 in de ranglijst. Vorige keer 3-6 verloren, dus er waren vandaag nog wel mogelijkheden. Helaas was Kinderdijk wederom erg sterk en bleven ze voor met scoren. Triade had veel kansjes, maar was niet scherp genoeg in de afronding; 7-4 verloren. Wel wederom maar 3 verschil, dus dat is prima. Nu op naar volgende week.

Triade E mocht naar Vriendenschaar in Hardinxveld-Giessendam. Hier hebben ze heel goed hun best gedaan! Onze E-tjes hadden duidelijk meer balbezit en kansen. Ze beloonde zichzelf door de kansen af te maken. Eindstand 0-15 gewonnen. Ook deze punten zijn weer binnen!

Triade D2 was veruit de beste in het veld zaterdag! Na iedere wedstrijd te verliezen wist Triade deze wedstrijd eindelijk punten in de wacht te slepen. Al binnen 4 minuten stond Triade al 0-2 voor. Albatros kwam voor rust iets terug tot 2-3, maar nog steeds in het voordeel van Triade. Ook deel II was erg spannend met zeer goed korfbalspel. Triade bleef op voorsprong en won met 5-8.

Triade D1 mocht tegen Oranje-Wit, een bekende van de ploeg. De eerste wedstrijd heeft Triade dan ook met 8-1 van deze nieuw beginnende ploeg gewonnen. De trainer van Triade had al gewaarschuwd dat het nu wel heel anders kon verlopen en dat we ze niet mochten onderschatten. Dit heeft de D1 zeker niet gedaan, maar Oranje-Wit was wel gegroeid in die paar weken. Triade kwam zelfs met 0-1 achter. Heel veel kansen voor de D1, maar ze gingen er niet in. Gelukkig door de geweldige inzet van het hele team en de spelers langs de kant wist Triade nog 2 keer te scoren. Super en wat waren ze blij.  De twee vervangende coaches natuurlijk ook. D1, jullie mogen trots zijn op dit resultaat. Blijf scherp, het begint al op de training. Eindstand 2-1.

Triade B speelde tegen Vriendenschaar. De laatste 3 wedstrijden wist Triade maar 3 x te score per wedstrijd. Om te winnen is dat gewoonweg te weinig. Daarom was er de laatste week veel getraind op het score. Triade startte de wedstrijd goed en wist 0-2 voor te komen. Vriendenschaar kwam terug in de wedstrijd (2-2) en daarna scoorde we om en om.
Nadat de rust voorbij was en ze het praatje gehad hadden, werden ze net weer wat feller en zetten ze dat ene stapje erbij. Daardoor wisten ze de bal ook vaker te onderscheppen. Het communiceren en plaatsen ging na de rust al beter en aanvallend maakte ze de kansen (beter) af. Verdedigend hielden ze het beter dicht waardoor de voorsprong groter werd. Eindstand 5-10 voor Triade!

Triade A moest het opnemen tegen Kinderdijk. Thuis wonnen we deze spannende wedstrijd met 10-8. Een belangrijke wedstrijd voor het kampioenschap. Kinderdijk moest winnen om op gelijke hoogte te komen. Triade A was gewaarschuwd en wist dus dat Kinderdijk er vol voor zou gaan. Na een goede start van Kinderdijk stonden Triade A na een minuut of 15 3-1 achter. Voor de rust wisten ze dit gelukkig om te buigen naar een 3-5 voorsprong. Na de rust probeerde ze deze aanvallende flow door te zetten. Dit resulteerde in een 3-7 voorsprong. Hierna kakte de A aanvallend in, waardoor Kinderdijk terug kon komen in de wedstrijd. Na een spannend slot, waarbij het gelijk op ging, eindigde de wedstrijd in 9-9.

Zaterdag speelde Triade 4 tegen Olympia in het zonnige Spijkenisse. Uitdaging uit de vorige wedstrijd was om dit keer ruimer te spelen. Dit hebben ze netjes gedaan. Wat slordige balletjes en ook mooie aanvallen in de 1e helft zorgde voor 0-2 in de rust voor Triade. Na rust verder op de goede voet. Met een pupillen uitslag van 4-1 kwam Triade zeer blij het veld af. Goed gedaan Triade 4!

Triade 3 was zaterdag op bezoek bij concurrent WION in Rotterdam, om eventueel al het kampioenschap veilig te stellen. Triade ging wat moeizaam van start maar kon WION goed bijhouden. Het gevolg was een gelijk opgaande strijd tegen een goed scorend team. Na de rust werd er nog een stapje bijgezet en werden goede kansen gecreëerd en afgemaakt. Toch stond er een 12-12 remise na het laatste fluitsignaal. De gedachte van een kampioenschap zit aardig in de koppies van de spelers, want nu al wordt er uitgekeken naar de kampioenschapswedstrijd thuis op 15 oktober.

Triade 2 was zaterdag ook aan de beurt en kon na een paar verlies potjes wel een goed resultaat gebruiken. Opnieuw gingen de spelers hier weer voor. Triade 2 nam het op tegen Kinderdijk. In de rust was het 3-2, een stand die aangeeft dat de doelpunten niet zo makkelijk vielen. Gelukkig ook niet aan de kant van Kinderdijk. Gelukkig vielen er in de tweede helft nog wel wat doelpunten. De uitslag is met een monsterscore 7-6 geworden. Triade 2 heeft eindelijk zijn eerste punten binnen.

Triade 1 begon afgelopen zaterdag sterk tegen Erasmus 1 en kwam vrij snel met 5-1 voor. Maar de studenten van Erasmus herpakte zich snel en kwam terug op 5-5. Triade begon met mooie aanvallen, maar dat stagneerde. Triade kon de voorsprong tot rust (7-6) wel behouden, maar na rust wist Triade zich niet te herpakken. Triade had duidelijker meer korfbaltalent, maar Erasmus wist slim het spel te onderbreken en strafte Triade op de juiste momenten af. Tot 11-11 bleef het gelijk, maar daarna liep Erasmus rustig uit naar hun overwinning 11-14.