Laatste thuisdag zaalcompetitie Triade!

By 26 maart 2019 Nieuws

Zaterdag stond sporthal De Reiger de gehele dag in het teken van een Triade-thuisdag. Niet zomaar eentje, maar de laatste van dit zaalseizoen. 13 ploegen kwamen in actie en als je de inhaalwedstrijd van Triade 4 op vrijdagavond meerekent zijn er 14 wedstrijden gespeeld. Helaas geen nieuwe kampioenen. Toch werd er flink gestreden, waardoor het zeker weer de moeite waard was om te kijken. Toch iets gemist? Lees dan snel hieronder de wedstrijd verslagen per team.

Er werden al vroeg in de ochtend drie wedstrijden gespeeld in sporthal De Reiger. Eentje daarvan was Triade F tegen Oranje Wit. Na een wat slap begin werden ze steeds feller en wakkerder. Ze kwamen tot scoren en kropen langzaam naar de score van de tegenstanders. Alleen was het verschil al erg in het voordeel van de ploeg uit Dordrecht. Eindstand: 6-16.

De andere was de E2 van Triade tegen Korbatjo E. Het ging de eerste tien minuten heel snel. De bezoekers pakten gelijk een voorsprong bij 0 tegen 4. Daar kon Triade E2 nog een doelpunt tegen over zetten. Tijdens het tweede en derde kwart werd er goed gekorfbald maar beide ploegen kwamen niet tot veel scores. Maar vijf doelpunten kwamen erbij. De E2 van Triade probeerde nog met mooie aanvallen het verschil te verkleinen, maar het gat was te groot. Ze kwamen terug tot 5 tegen 10, wat ook de eindstand was.

Als laatste van de 3 ploegen nam Triade E1 het op tegen Sporting Delta. Triade haalde niet hun eigen niveau en liepen daarom snel achter de feiten aan. Er werd nog hard gestreden, maar tegen Sporting Delta zat het er niet meer in. Eindstand: 3-10.

Triade D mocht het thuis opnemen tegen Merwede. De uitwedstrijd was spannend, maar toen leverde dat geen punten op. Deze week wilde Triade de punten thuis houden. Helaas liep de wedstrijd niet zoals gehoopt, Merwede onderschepte veel ballen en maakte die kansjes handig af. Triade wist hier niet tegenop te scoren en zo eindigde de wedstrijd met 1-8.

Triade C2 nam het op tegen de nummer 1 en ongeslagen kampioen DVS C1. Vorige uitwedstrijd werd er met 14-0 verloren, dus Triade wilde dit niet nog een keer laten gebeuren en begon fanatiek aan de wedstrijd. Triade kreeg gelijk kansen, maar wist deze niet af te maken. DVS wist hier van te profiteren en liep al snel uit naar een 0-3 voorsprong. Onze C2 bleef proberen maar door de snelle tegenstanders hadden ze niet veel in te brengen. In de rust stond het 6-0 en werd er door de coaches nog wat verdedigende tips meegegeven en vooral dat plezier hebben met elkaar nu belangrijk was. Triade heeft gestreden, maar verloor helaas met 9-0. Op naar het veldseizoen!

Triade C1 had de schone taak om eens te laten zien wie de echte kampioen is! Na de 4-4 van vorige week mochten ze dus wel aan de bak. ACKC stond op het programma, op papier een makkelijke wedstrijd. Met groen-witte haren trokken de C’tjes en hun coaches ten strijde! Er hing een ontzettend leuke sfeer in de hal, veel toeschouwers en hard gejuich! Triade C1 kwam in een flow en begon ook lekker doelpunten te maken. Dit resulteerde al tot een 10-2 met rust! Na de rust ging de C1 vrolijk verder met doelpunten maken. Alle dames werden in de tweede helft doorgewisseld, maar ook dit haalde de C1 niet uit hun spel. Eindstand 17-3! Een heerlijke pot om naar te kijken en dan mag je je echt kampioen voelen. Dit hebben ze ook goed gevierd met bloemen, taart en een zakje chips!

Triade B speelde tegen Oranje-Zwart. Het begin van de wedstrijd was voor Triade en pakte het een 3-1 voorsprong. Alleen kreeg de B het daarna lastig en had het moeite met score. Via een achterstand na rust wist Triade toch een 11-7 overwinning te halen door hard te blijven werken voor elkaar.

Triade A1 nam het ook op tegen Oranje-Zwart. De uitwedstrijd was verloren, dus moest er wat beters neergezet worden. De juiste wedstrijdmentaliteit was er dan in het begin van de wedstrijd. Het liep redelijk gelijk op. Maar door soms de verkeerde keuzes te maken in zowel de aanval als de verdediging, kwam Triade toch niet helemaal mee. Helaas weer een nederlaag te pakken… eindstand 8-20.

Triade 5 tegen DeetosSnel uit Dordrecht. In de eerste helft konden ze een beetje bijblijven en baalde de tegenstander dat ze nog niet verder uitgelopen waren. Bij rust stond het slechts 2-5, in deel II was het duidelijk te zien waar de tegenstanders toe in staat waren. Eindstand: 5-21.

Triade 4 had een pittig weekendje korfbal. 2 wedstrijden binnen 19 uur, wat ook direct de laatste 2 wedstrijden van het seizoen zijn. Daarin werden totaal 64 doelpunten gescoord. Vrijdagavond mocht Triade het opnemen tegen een pittige tegenstander KCR, een felle en scherpe tegenstander. Triade kon mee komen tot 7-7, daarna was KCR niet meer bij te houden. Triade maakte net te weinig kansen af en kwam niet verder dan 13 doelpunten. Eindstand:13-23 voor KCR.
Na een goede nachtrust mocht triade thuis aantreden tegen Vriendenschaar uit Bodegraven, een team wat nog geen punt gewonnen heeft. Triade speelde prima met veel variaties en kansen. Vriendenschaar kwam er niet aan te pas. Wel creëerde vriendenschaar 2 mooie kansen die afgerond werden met een korfloos doelpunt. Triade deelde goed uit en iedereen heeft zijn kansjes benut. Dit spel leidde tot een mooi eindresultaat waarmee Triade 4 het seizoen afsloot met een 23-5 overwinning.

Triade 3 is nog volop in de race voor het kampioenschap. Alleen kon het geen fout meer permitteren. Er moest gewonnen worden van OZC. Deze Rotterdams ploeg staat ondertussen bekend om het achter verdedigen. In de uitwedstrijd had Triade daar moeite mee en ook in de 1e helft werkte dit spel tegen Triade. Met een 7-7 stand werd er gerust om aansluitend na de pauze definitief afstand te nemen. Triade 3 pakte de voorsprong, bouwde dit uit en kwam zonder problemen tot een mooie 21-12 overwinning. Volgende week mag Triade in een onderling duel met Sporting Delta gaan bepalen wie dit seizoen zich kampioen mag noemen.

Zaterdag moest Triade 2 het opnemen tegen KVK. Een wedstrijd die volgens de statistieken erg spannend zou kunnen worden. Dat bleek ook wel, want de eerste helft werd aan beide kanten gescoord. De rust ging Triade in met een kleine voorsprong van 9-7. Helaas wist KVK terug te komen tot 9-9, maar wist Triade zich op tijd te herpakken en won de wedstrijd met 15-14! Een spannende wedstrijd, waarin Triade veel kansen had en deze helaas niet altijd afmaakte.

Triade 1 kreeg de nummer 2 KVK 1 op bezoek. Waar er voor beide teams niets meer te halen valt was er op het veld wel degelijk nog een strijd om de punten. Een fanatiek potje korfbal aan beide kanten wat in de eerste helft resulteert in een gelijk opgaande wedstrijd. Maar waar Triade vorige week nog de schutters wist vast te leggen kregen ze nu niet voor elkaar. Van grote afstand wisten de heren van KVK de korf makkelijk te vinden. Echter liet Triade zich niet zomaar over zich heen lopen en door hard werken kwam het nog knap terug. Helaas hadden de groen witte veel pech bij de afronding waardoor de wedstrijd gespeeld was en Triade genoegen moest nemen met de goede inzet en werklust. Daar waar de de uitwedstrijd ook werd verloren zat er helaas deze week geen revanche in voor de hoofdmacht van Triade. De scheidsrechter floot af bij een 14-19 nederlaag.