Korfbalmasterz: verbeter je spelregelkennis

By 29 oktober 2015 Nieuws

Wil jij een betere korfballer worden? Dat kan door het vergroten van je spelregelkennis. Dit kan nu heel makkelijk via ‘KorfbalmasterZ’.

KorfbalmasterZ.nl is een officiële website van het KNKV waarmee je op een leuke én handige manier de spelregels beter leert begrijpen. Met hulp van deze website leren korfballers al van jongs af aan de regels beter kennen en daardoor goed toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot minder fouten én meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels de winst dichterbij!

Voor iedereen

Iedereen kan oefenen op de website www.korfbalmasterZ.nl. Op deze site vind je spelregels en spelsituaties. De spelregel is de theoretische achtergrond, de spelsituatie is de vertaling naar de praktijk. In de spelsituaties zie je voorbeelden van situaties die horen bij die spelregel. Per spelsituatie kun je oefentoetsen maken om te kijken of je de regel echt snapt. Deze oefentoetsen zijn vrij beschikbaar en je mag ze zo vaak maken als je wilt. Of je nu speler bent, coach, of ouder/verzorger.

Spelregelbewijs halen

Het is mogelijk om (vanaf Triade B) via deze site het “spelregelbewijs” te behalen. Voor het halen van je spelregelbewijs moet je op de site inloggen. Deze inloggegevens zijn al verstrekt aan Triade A en B en zullen de komende weken aan de senioren leden worden verstrekt. Het doorlopen van de oefentoetsen is niet noodzakelijk om het spelregelbewijs te halen, maar het is natuurlijk wel verstandig.

Ga alvast een kijkje nemen opwww.korfbalmasterZ.nl! Want: echte korfballers kennen de regels!