Het is weer even inkomen…

By 31 augustus 2015 Nieuws

Vijf wedstrijden, vijf Triade teams die zich konden gaan opmaken voor hun eerste partij tijdens het nieuwe seizoen ’15-’16. Hoe zij het er van af hebben gebracht? Leest u/jij gauw verder.

De jongste jeugd die aan de slag mocht was Triade E2. Maar voor hen was deze start niet helemaal wat zij ervan hadden voorgesteld. Bij de tegenstanders, Merwede E, vielen de scores achter elkaar. Zij blijven steken, helaas voor de E2 op 15 doelpunten.
Voor de D2 van Triade was het ook inkomen. Tegen PKC/SWKgroep D werd er qua doelpunten wel wat tegen over gezet. Maar ook niet genoeg om de twee punten mee te nemen. Triade D2 scoorde vier doelpunten en PKC negen. Nog wel om te noemen dat twee spelers voor het eerst in het team meededen en ook gelijk een score voor hun rekening namen!
In Almkerk stonden de jongens en meiden van de A al om 11.15u klaar op het veld bij ACKC. Misschien kwam het door het vroege tijdstip, maar Triade A stond niet scherp aan de start, waardoor ACKC A bij rust al met 5 tegen 0 voor stonden.
De thee werkte wel, want in de tweede helft werd aan Triade kant: de passing wel verzorgd en werd er fel om de bal gestreden. Wat resulteerde in een 2 tegen 3 winst. Maar dat opgeteld bij 5 tegen 0, stond er uiteindelijk 7 tegen 3 op het scorebord.
In Nieuwerkerk ad IJssel stond om 10.00u Triade 3 op het veld. Voor beide teams was het zoeken naar de doelpunten. Pas na vijf minuten werd een eerste score op het bord gezet door N’kerk. Bij het derde waren de aanvallen zeer kort, daar hadden ze bij Nieuwerkerk geen last van. De afvang stond goed, zij konden blijven aanvallen. Ruststand: 4 tegen 0. Het verschil in spel was duidelijk zichtbaar in de tweede helft aan de kant van Triade 3. Ook bij hen werden de aanvallen langer en kwamen dus de doelpunten. Van inmiddels 5 tegen 0, ging het naar 5 tegen 4. Nieuwerkerk wist nog een gaatje te slaan door te scoren: 6-4. In een toch wel spannende laatste minuut ging de bal nog tweemaal door de korf zowel bij de thuisploeg als bij de gasten. Eindstand: 7 tegen 5.
Triade 1 mocht het spits afbijten tegen Maassluis 1, waarbij van tevoren werd gedacht dat dat mogelijk een kampioenkandidaat zou zijn. Triade ging fel van start en kwam op een 2-0 voorsprong. Het eerste hield deze voorsprong nog wel even vast, maar na ca 20 minuten gespeeld te hebben nam Maassluis het heft in handen. Door nog teveel onzorgvuldige fouten aan de kant van Triade kwam de overwinning steeds dichterbij voor Maassluis. Eindstand 11 tegen 16. Triade kan met opgeheven hoofd verder in deze competitie en gaat er voor strijden dat zij als underdog toch haar puntjes weet te bemachtigen.