En we zijn begonnen….

By 7 september 2020 Nieuws

En we zijn begonnen met de competitie. Tijdens de oefenwedstrijden was al te zien, dat iedereen weer toe was aan het korfballen. Na de lange periode van niet korfballen. Dit was ook te merken tijdens de verschillende wedstrijden die afgelopen zaterdag gespeeld werden op het veld bij de kantine. Lees verder hoe de wedstrijden verliepen.

Triade E2 had vandaag de eerste wedstrijd tegen Merwede. Het was voor veel kinderen gelijk ook hun eerste wedstrijd. Het eerste kwart was het even wennen voor alle spelers en moest iedereen er weer even inkomen. Daarna ging het beter dan de eerste. Triade ging ook scoren en er werd 1 goal van een grote afstand geschoten. In de tweede helft ging het team goed spelen met elkaar. We hebben gewonnen met 1-8!! Wedstrijdverslag gemaakt door de kinderen van de E2.

Na een overwinning van de oefenwedstrijd met 12-0 had de E1 veel vertrouwen in hun volgende wedstrijd tegen GKV in Gorinchem. Dit was te zien in de wedstrijd, een goed spel met goede afmakers. Iedereen heeft gescoord en speelde een hele goede wedstrijd.. 2-12 gewonnen, de punten gingen mee naar huis!

Triade D1 vertrok ’s ochtends erg vroeg op naar ‘s-Gravendeel. Maar het tijdstip was zeker niet te merken want Triade begon het seizoen vol doelpunten. Met een rust-stand van 1-14 hadden de coaches weinig aan te merken en was de enige taak volhouden en de voorsprong behouden. Ook dit hoefde Triade niet 2x te horen en werd het doelpuntenfestijn uitgebreid naar een stand van.. je gelooft het bijna niet, 1-32. Wat een manier om het seizoen te starten!

De C2 speelde deze zaterdag thuis tegen HKC. Er werden veel kansen gecreëerd en ook stond de verdediging goed. Alleen was het lastig om tegen het open verdedigen van HKC op te spelen. Dit ging gedurende de wedstrijd beter alleen kon dit het tij niet keren. Eindstand 2-2.

De C1 mocht het opnemen tegen ACKC C2. De wedstrijd begon moeilijk en Triade had veel moeite met het plaatsen. Veel ballen werden verkeerd gegooid, waardoor ACKC weer kansen creëerden. Gelukkig was de afronding bij ACKC niet heel scherp, dus kwamen ze niet in moeilijkheden. Na een kwartiertje erg zoeken naar elkaar, ging het stukken beter. In de rust stond het 4-0. Na de bespreking van de coaches stonden “de koppies” weer dezelfde kant op. Gelukkig hadden we in de eerste helft een voorsprongetje opgebouwd, want ACKC ging ook iets scherper schieten. De tweede helft kwam neer op een gelijkspel, maar door de voorsprong hebben we uiteindelijk 7-3 gewonnen. Eerste punten zijn binnen!

Om 11:30 had de B1 de wedstrijd, er werd gespeeld tegen de B2 van HKC. Het begon niet slecht, maar nog net niet goed genoeg waardoor we de rust in gingen met 2-4. Ondanks de achterstand gingen we met goede hoop de tweede helft in. Jammer genoeg ging het de tweede helft niet heel veel beter dus de wedstrijd eindigde helaas met 3-9.

Triade A2 speelde tegen PKC. De A2 ging goed van start en pakte een 4-3 voorsprong. Er werden de gehele eerste helft veel kansen gecreëerd. Ruststand 5-6. De 2e helft begon de A2 wat zwakjes en stonden we ineens 4 doelpunten achter. Er was nog tijd zat om dit goed te maken. De A2 sloop dichterbij en kwam terug tot 9-10. Helaas scoorde PKC daarna de 9-11, dit werd gelijk de eindstand.

De A1 nam het op tegen Korbatjo A1. De nieuwe samenstelling van het team is wennen en de vakken zijn erg naar elkaar opzoek. Door een wat matige inzet en veel slordige fouten wist Triade toch de betere man te zijn in de wedstrijd. Het werd nog even spannend, maar Triade liet zich niet gek maken en hield het hoofd koel. Eerst overwinning is binnen met 9-6, we kunnen nog veel van elkaar leren en zal terug te zien zijn in de rest van de competitie.

Triade 4 speelde op het veld in Nieuwpoort tegen PKC. De bezoekers gingen snel van start, maar miste veel kansen. Triade kon nog aanhaken, bij rust was het: 3-4. De 2de helft was dramatisch voor het vierde van Triade. Eindstand 3-11.

Ook voor het derde kwam PKC naar Nieuwpoort. De aanvallen gingen prima, maar het scoren wilde nog niet lukken het derde. Al gauw keken zij tegen een achterstand aan van drie punten. Dit verschil bleef lange tijd tijdens de wedstrijd. Om de wedstrijd naar zich toe te trekken moest Triade 3 er een tandje bij doen, helaas was dit niet genoeg. PKC kon blijven scoren en stopten bij de 10 doelpunten. Triade 3 kwam niet verder als 7 punten.

Valse start voor Triade 1. Met 27-14 werd pijnlijk duidelijk dat Conventus 1 voor Triade een maatje te groot is. Al gauw kwam het besef dat er in Zwijndrecht voor Triade niets te halen viel. Na een ruststand van 13-7 behield de thuisploeg haar voorsprong en kon, door ook vele persoonlijke fouten aan de kant van Triade, rustig uitlopen naar een toch wel vervelende grote uitslag.