Een zaterdag die alles had…

By 4 februari 2018 februari 5th, 2018 Nieuws

Weer een zaterdag om niet snel te vergeten. De vijfde Triade thuisdag, had alles wat je verwacht van een “dagje” korfbal. Van één gelijkspel tot zes keer verlies en vijf partijen werden gewonnen. De dag begon al vroeg en door wat “vertragingen” was deze laat afgelopen, maar met genoeg mooie momenten. Lees verder hoe de teams het er vanaf hebben gebracht.

GKV F was een maatje te groot en te sterk voor Triade F. Wel heeft de F van Triade er 6 gescoord, helaas wilde de vele creëerde kansen er uiteindelijk niet in. GKV F bleef wel scoren in snelle aanvallen. Eindstand: 6-13. Deze partij mag snel vergeten worden en vol goede moed gaan zij op naar volgende week!

Triade E speelde tegen de koploper ACKC. De coach aan het woord: “Onze jongens en meisjes waren een klein beetje zenuwachtig voordat de wedstrijd begon maar ze hadden er natuurlijk ook zin in”. Door een 0-5 achterstand werd in de 1e 10 minuten gelijk duidelijk waarom ACKC bovenaan staat. Maar Triade liet het er niet bij zitten en hield het in de 2e 10 minuten goed dicht. Na een praatje en lekkere stukjes appel in de rust waren de spelers weer klaar voor de 2e helft. En dit ging goed, doelpunten van beide kanten maar helaas geen winst voor Triade E. Eindstand 3-8.

De D2 van Triade mocht het opnemen tegen PKC D. De ploeg uit Papendrecht heeft het ook lastig in deze poule dus dit was voor beide een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Goede aanvallen werden neergezet door Triade D2 en mooie diepe ballen werden gespeeld. Triade D2 is veel gegroeid in de loop van het seizoen! Helaas had ook PKC een groei gemaakt maar hierdoor werd het wel een erg leuke wedstrijd. Triade wist er 2 te scoren tegen 5 van PKC.

Triade D1 mocht thuis tegen Kinderdijk spelen. De teams waren erg aan elkaar gewaagd, dit zorgde voor een spannende pot! Maar uiteindelijk maakte Triade D1 het verschil met 9-7 als eindstand! De meiden hebben super gespeeld, door keihard te werken en samen te spelen werd deze pot gewonnen!

Triade C2 speelde vandaag tegen de koploper Vriendenschaar C3, waar de vorige wedstrijd met 0-12 van verloren werd. Voor de wedstrijd was het nogal rommelig, maar gelukkig is het goed gekomen en werden de nodige invallers gevonden. Triade begon vol goede moed aan de wedstrijd en kwam al snel op een voorsprong. Echter verloor Triade de concentratie en felheid waardoor de ruststand 3-3 werd. Na een peptalk in de rust herpakte Triade zich en wist ze al snel weer de voorsprong te pakken. Er werden veel kansen gecreëerd en gelukkig werden ze afgemaakt. Eindstand 8-6.

Triade C1 speelde tegen Oranje wit.  De uitwedstrijd ging verloren. In het begin van de wedstrijd hadden ze moeite met het spel van de tegenstander. Dit resulteerde in een achterstand bij rust. Na wat omzettingen in de 2e helft wist Triade een 7-5 voorsprong te pakken. Echter wist Oranje-Wit weer gelijk te maken en braken er spannende minuten aan. Werkelijk in de laatste 10 seconde wist Triade de winnende 8-7 te scoren. Voor de C1 een leerzame wedstrijd.

Triade B tegen Korbatjo. Een belangrijk duel. Zeker voor Korbatjo om aansluiting te houden. En nog kans te maken op kampioenschap. Triade staat er beter voor. De druk lag dus bij Korbatjo. De wedstrijd ging gelijk op. Met een hoog baltempo en mooi spel, kwamen er mooie kansen. Maar de afronding bij Triade B was niet altijd zuiver. Ruststand 5-4. Het werd een spannende 2e helft. Van 5-4 naar 5-5. Daarna op achterstand 5-6. Maar Triade maakte 6-6 en pakte de voorsprong bij 7-6. Dit was net niet voldoende. Het eindigde met een gelijkspel: 7-7.

Triade A tegen SKV A1, uit werd er met 11-8 verloren. De eerste helft begon erg rommelig; er werden veel fouten gemaakt met uitwerken en de scherpte ontbrak. De stand liep wel gelijk op en in de rust stond het 5-6. Triade was na de rust een stuk feller en wist meteen de achterstand om te zetten naar een kleine voorsprong. Het bleef nog wel spannend, want SKV kon in het begin aardig bij blijven. Maar Triade liet het hier niet bij zitten en bleef er voor gaan. De verdediging hield het goed dicht en de aanval wist nog een aantal punten te scoren met als eindstand 16-10!

Vriendenschaar kwam op bezoek voor Triade 5. De start was op zich goed, maar helaas kon Vriendenschaar enorm uitlopen; bij rust 2-9. Bij Triade werd er teveel gemist en was er te weinig pit. Tijdens het begin van de tweede helft lukte het nog niet om terug te komen, maar op een gegeven moment lukte dat wel en werd er terug gekomen. Door de support van de zijkant werd het nog spannend, maar helaas was het gat te groot om te dichten. 10-14 verloren.

In Alblasserdam werd ook een wedstrijd met veel spanning én dat was al een voorbode voor de partij in Groot-Ammers tussen Triade 3 en Kinderdijk. Al direct vanaf het begin was duidelijk dat geen van beide teams ging onderdoen voor de ander. Dat was ook zichtbaar in het score verloop. Tot tegen het einde bleef het spannend, maar de bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind. Eindstand: 20-21.

Triade 2 ontving zaterdag thuis de koploper HKC. In de eerste helft liet Triade zien dat ze de punten niet weg wilde geven. Maar na de rust sloop er onrust in de ploeg en liet HKC zien waarom ze koploper zijn. De uitslag: 12-16.

Triade 1 speelde thuis tegen Stormvogels. In de uitwedstrijd werd er in de allerlaatste minuut verloren. En dus was Triade uit op revanche. Triade maakte dit direct duidelijk door een 5-1 voor sprong te nemen. Via een 11-6 ruststand en een onrustige tweede helft won Triade 1 uiteindelijk met 18 tegen 11.