Een natte dag korfbal!

By 12 oktober 2020 Nieuws

Zo wat verder in het najaar is de kans op een nat sporttenue steeds groter. Afgelopen zaterdag was er geen ontkomen meer aan en de kans dat je droog bleef was nihil. Maar wat geeft dat als je toch gewoon de wedstrijd wint? Helaas lukte dat niet alle teams en dan baal je flink van zo’n wedstrijd. Voor supporters was dit weer een geluk bij een ongeluk, zij moesten toch al thuis blijven.

Deze zaterdag mocht Triade E2 het opnemen tegen Vriendenschaar E4. Triade ging sterk van start en stond ontzettend goed te verdedigen. Ook werden er mooie aanvallen neergezet die helaas niet werden beloond met een goal. In de tweede helft liet Triade E2 hun koppies hangen, waardoor iedereen wat minder scherp werd en er strafworpen werden weggegeven. Triade kwam niet meer tot een doelpunt en Vriendenschaar wist wel 13x te scoren.

Triade E1 moest hun laatste wedstrijd spelen tegen Albatros A2. Ze begonnen scherp en wilden graag ongeslagen kampioen worden. Dit was te zien, met een 6-0 voorsprong ging Triade de rust in. Na mooie ballen en goede onderscheppingen wist Triade de winst binnen te halen. Ongeslagen kampioen met een uitslag van 6-14.

Ook de D1 weet wat ongeslagen kampioen zijn is. Zij speelde in alle vroegte de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen DVS’69. Het werd een moeizame wedstrijd. Kansen waren er genoeg, maar die werden helaas niet allemaal afgemaakt. Verdedigend liet Triade D1 her en der wat gaatjes vallen, wat zorgde voor een 4-3 ruststand. Na wat tips en aanwijzingen in de rust, begonnen ze vol goede moed aan de tweede helft. De tweede helft was net zo spannend als de eerste helft. Aanvallend liep het nog steeds niet mega soepel, maar de verdediging stond super. Gelukkig kon Triade D1 nog een doelpuntje maken en hielden ze DVS’69 in de tweede helft op 0 doelpunten, wat resulteerde in een 5-3 overwinning. Dit betekent dat Triade D1 ongeslagen kampioen is geworden en dit werd gevierd met een lekker stukje taart!

Triade C1 moest het in hun laatste wedstrijd van het seizoen opnemen tegen Kinderdijk C3. Waar vorige keer nog 15-3 van werd gewonnen. De wedstrijd werd gespeeld op gras, wat met het natte weer van die dag zeker niet ideaal was. De C1 begon dan ook niet met veel scherpte aan de wedstrijd. Toch werd de wedstrijd al snel beslist. Waar Kinderdijk de eerste helft er maar 1 wist te scoren, stond Triade op 6 doelpunten. Na de rust ging Triade verder met het uitbreiden van de score. Kinderdijk kwam niet meer aan zet door het goede verdedigende werk van Triade. Aanvallen werden uitgespeeld, wat resulteerde in een 1-13 eindstand. Ook Triade C1 is dit seizoen ongeslagen kampioen geworden.

Triade C2 mocht het na de C1 ook opnemen tegen Kinderdijk. De kids van Triade C2 moesten hun eigen voorbereidingen doen, omdat hun invalcoach nog de C1 aan het coachen was. Na goed warm te lopen en in te schieten waren ze klaar voor het echte werk. Alle koppies dezelfde kant op, de laatste wedstrijd wilden ze ontzettend graag winnen. Verdedigend stond de C2 hun ding te doen, onderschepten de ballen en pakten veel afvang. In de aanval werd er in de eerste helft maar 1 doelpunt gemaakt doormiddel van een strafworp. De tweede helft werden aanvallen goed benut en de passing was ook veel beter. Triade C2 stond als een team te korfballen wat resulteerde in een 2-4 eindstand. Zo hebben de beide C teams de punten uit Kinderdijk mee naar huis genomen.

De B1 van Triade had een wedstrijd tegen de B1 van Good Luck. Om 10 uur begon de wedstrijd en na een paar minuten was het eerste doelpunt gemaakt door Triade en niet heel veel later scoorde ze nog een keer! Good luck scoorde nog voor de rust een puntje. De tweede helft gingen ze er weer vol tegen aan en beide teams hebben nog 2 punten gemaakt. De einstand was 4-3 en zo de overwinning veilig gesteld.

Triade A2 speelde tegen kampioen GKV. In de 1e helft had Triade moeite met het creëren van kansen. Daardoor was de ruststand 3-6. In de 2e helft werd de aanval beter opgezet en kwam Triade steeds dichterbij. In de eindfase van de wedstrijd kwamen we gelijk. Helaas wist GKV in de laatste minuten te scoren, maar in de slotsecondes had Triade toch nog een antwoord met de gelijkmaker. 6 wedstrijden gespeeld, 2 gewonnen en 2 gelijk gespeeld. Op naar het zaalseizoen.

Triade A1 moest tegen Oranje Zwart A1. Het was een belangrijke wedstrijd, omdat de nummer 2 tegen de nummer 1 moest. Ondanks het slechte weer, wist Triade snel op voorsprong te komen en die uit te bouwen tot 7-2 in de rust. In de tweede helft stond de verdediging van Triade sterk en bouwde ze de scoren nog verder uit. Met deze 12-2 eindstand heeft Triade A het kampioenschap zelf in de hand als zij hun laatste wedstrijd weten te winnen.

Triade 4 nam het ook thuis op tegen Oranje Zwart. Ze gingen gelijk van start en kwamen op 2-2 maar Triade kon niet bijblijven waardoor het bij rust 2-5 stond. Het 4e probeerde in de 2e helft aan te haken, maar dat lukte niet. De tegenstanders waren trefzekerder en wisten met 6-10 zo hun eerste wedstrijd te winnen.

De laatste wedstrijd van de zaterdag werd gespeeld in de avond door Triade 3 tegen Albatros. Gelukkig was de regen voorbij gegaan en werd er een droge wedstrijd gespeeld. Triade speelde tegen de nummer laatste uit de poule, maar ze maakte het Triade toch lastig. Vele kansjes werden er gemaakt maar de doelpunten gingen minder hard wat resulteerde in een ruststand van 6-5. Tweede helft kwam Triade op 2 punten voorsprong, maar Albatros had continue antwoord. Zo werd het zelfs nog een ware thriller met een zeer spannend slotstuk.  Bij een 10-9 stand maakte Albatros met een slim kansje de gelijkmaker en leek de wedstrijd daarmee te eindigen. Met nog 1 mooie actie in de slotseconde van de wedstrijd wist Triade toch nog de winst te pakken.

Triade 2 nam het thuis op tegen gedeeld koploper PKC 7. Vanaf het begin was het een gelijk opgaande strijd. De verdediging van Triade stond erg goed, maar aanvallend was het moeizaam. Aan beide kanten vielen de doelpunten niet makkelijk en dit zorgde voor een 3-3 ruststand. PKC kwam beter uit de rust en nam een 3-5 voorsprong. Dit gat werd echter snel gedicht en dus stond het weer gelijk. Het 2e leverde strijd, maar door veel slordigheden kwam het niet echt in hun spel. PKC bleef het spel wel goed verzorgen en kon hierdoor uitlopen. Al met al geen slechte wedstrijd van Triade 2, maar het was helaas niet genoeg voor de punten. Uitslag: 6-9

Triade 1 had een moeilijke middag voor de boeg gezien de weeromstandigheden en de wedstrijd op zich. Thor 1 is altijd al gebleken een lastige tegenstander te zijn voor onze groen-witte. In de stromende regen gecombineerd met hagel kwam de wedstrijd maar moeilijk opgang. Een ruststand van 4-3 bleek hoe moeilijk beide teams het hadden met de afronding. De tweede helft werd er niet beter op. Waar het verdedigend sterk stond ontbrak het bij Triade aan scherpte in de aanval. Na vele pogingen en wissels kreeg Triade het niet voor elkaar een gat te slaan, waarna Thor sluw gelijk kon komen (5-5) en aan het langste eind trok. Een 5-6 uiterst dure en teleurstellende nederlaag voor Triade 1.