De uitwedstrijden van Triade!

By 4 februari 2019 Nieuws

Het is zelfs bij een relatief kleine vereniging weer een hele uitdaging om alles en iedereen hun wedstrijden te laten spelen. Het wedstrijdsecretariaat kan dat beamen. Maar complimenten hoor, het is allemaal gelukt en daardoor zijn er zaterdag 12 wedstrijden op vreemde bodem afgewerkt.
Ook kwamen afgelopen zaterdag 2 scheidsrechters van Triade buiten de eigen sporthal in actie. Onderstaand verslag van 1 van de scheidsrechters, die in het Groene Hart een B wedstrijd in goede banen mocht leiden:

45 minuten voor aanvang van de wedstrijd kon ik me melden bij de zaalwacht als scheidsrechter van de B. Nadat ze me de kleedkamer (zonder zitbanken) hadden gewezen kon de voorbereiding beginnen. Eenmaal in de zaal aangekomen een praatje gemaakt met beide trainers en de opstellingen nagelopen. Ik had nog een kwartier de tijd om warm te lopen en de scheidsrechter van de wedstrijd ervoor te bewonderen. Misschien kon ik er nog iets van leren. De 1e helft was het thuis team de sterkste van de 2 en konden ze door lange aanvallen te spelen tot scoren komen. Rust stand 7-5.
In de rust kwam een van de zaalwachten naar me toe met het gehele assortiment aan sportdranken wat in de kantine werd verkocht en mocht ik iets kiezen voor de dorst. Na 3 minuten gingen we weer verder. Helaas bleef het thuis team iets langer in de kleedkamer waardoor we wat langer moesten wachten.
De 2e helft beet het uitspelende team van zich af en wisten ze de stand gelijk te trekken. Met nog 10 minuten te gaan werd het een spannende slotfase. Voor de scheidsrechter een signaal om nog even extra scherp te zijn. Uiteindelijk won het thuis spelende team. Na het laatste fluit signaal werd de scheidsrechter bedankt door alle spelers en coaches (Kunnen we daar bij Triade iets van leren??)
Na de afhandeling van de formulieren kreeg ik nog een consumptie bon en kon ik weer op huis aan.
Zo werden er afgelopen zaterdag 2 van de verplichtingen voldaan en wat van de schuld en eventuele punten mindering van het 2e weggewerkt.

Dan de wedstrijdverslagen van de teams:
Voor de E2 van Triade stond Sporting Delta E te wachten in hun eigen sporthal in Dordrecht. Tijdens het eerste kwart van de vier, kon Triade E2 bij blijven: 3 tegen 2. Daarna werden er maar twee doelpunten gemaakt door de thuisploeg: 5 tegen 2. In het derde kwart ging het heel hard. Er kon niet voorkomen worden dat er een groot gat werd geslagen in de verdediging van Triade. 12 tegen 3 werd de stand bij het begin van het laatste 10 minuten van de wedstrijd. Beide teams kwamen niet meer tot scoren in het laatste kwart. Dus de eindstand werd 12 tegen 3.

Triade E1 mocht het zaterdag opnemen tegen Kinderdijk E4. De eerste 10 minuten moesten ze nog even wakker worden en met een voorzichtige 1-2 werden de eerste 10 minuten afgesloten. Toen was het tijd om iedereen even op scherp te zetten. Goed rondspelen en kijken naar de vrije speler. Dit werd goed opgepakt en met 1-6 gingen ze de rust in. De tweede helft ging het steeds beter,waardoor de mooie kansen werden benut. Eindstand: 3-14.

Triade D1 zit in de hoek waar de klappen vallen. Ze zouden graag hun puntjes willen pakken en eindelijk van die vervelende laatste plaats af willen. Tegen koploper RWA deden ze het niet eens zo slecht, maar hadden ze uiteindelijk geen schijn van kans. (11-6)

Triade C2 en Triade C1 hielden het spannender. Beide ploegen wisten met 1 punt verschil te winnen. De C2 nam het op tegen ACKC en won met 7-8. Over de brug bij Gorinchem wist ook de C1 te winnen. Zij versloegen in een spannende wedstrijd SKV met 3-4.

Triade B1 speelde 2 februari tegen Merwede B1. Het was een belangrijke wedstrijd voor de strijd om de 2de plaats. Toen de scheidsrechter de wedstrijd begon werd er gelijk gescoord. Bij rust was het 3-4. De peptalk in de pauze had positieve invloed tijdens de 2e helft. Het spel werd beter en na een kwartier stond Triade B met 4-7 voor. Uiteindelijk kwam Triade met 2 punten terug, doordat ze met 7-9 hadden gewonnen.

Zaterdag 2 februari om kwart over 3 vertrok Triade A1 naar Dordrecht om tegen Movado A2 een wedstrijd te spelen. Na goed warm gelopen te hebben klonk het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. Triade kwam al snel met 2-0 achter, maar wist in de eerste 10 minuten weer snel terug te vechten naar een stand van 2-3. Na een hele helft spanning stond de score op een pijnlijke 8-7 voor Movado. Dit betekende wel dat Triade vol motivatie aan de tweede helft kon beginnen. Helaas kwam het er niet uit en gingen al snel de kopjes naar beneden. Een wedstrijd die gewonnen had kunnen worden maar waar uiteindelijk toch de 2 punten naar Movado gingen. 18-10 was de einduitslag.

Triade 5 had een wedstrijd in Gorinchem tegen GKV. Ze begonnen de wedstrijd matig, waren zoekende en het lukte niet om de mensen op de goede positie te krijgen. Met de rust stonden ze met 6-1 achter! Gelukkig ging het de 2e helft beter en kwamen ze terug tot 10-10. Door slordig spel en doelpunten die er aan Triade kant er niet in gingen, wist GKV te profiteren en wonnen de wedstrijd met 12-10.

Triade 4 ging op bezoek in Maassluis, bij de nr 1 in de poule die ongeslagen bovenaan staat. Dat was natuurlijk te merken. Triade had de kansen maar maakte ze niet. Maassluis liep uit en Triade had er in de eerste helft geen antwoord. (8-3). Tijdens de 2e helft kwam Triade meer los en werden er goede kansen gecreëerd. De aansluiting werd enigszins gevonden. Maassluis begon het toch een beetje benauwd te krijgen. Maar Triade kon het niet doorzetten, ondanks de nette 2e helft. Eindstand: 14-11.

Triade 3 nam het laat op de avond op tegen Korbis in Waddinxveen. De trotse koploper niet geheel compleet tegen de nummer laatst. Nieuwe gezichten bij de tegenstanders verklapte dat het nog wel eens een lastige wedstrijd zou worden. En dat werd het ook! De eerste helft was Triade niet vel genoeg. De 2e helft kwam er meer strijd, maar ook Korbis bleef scoren. Uit de laatste aanval kwam geen doelpunt, waardoor de ploeg uit Waddinxveen de wedstrijd met 16-15 heeft gewonnen.

De selectie reisde af naar Goes, waar Triade 2 het op nam tegen Blauw-Wit 2. Na de wedstrijd van vorige week, was Triade er op gebrand deze punten weer te pakken. De wedstrijd liep aardig gelijk op, beide partijen wisten wat puntjes te maken. Toch kreeg Triade de overhand in het scoren en ging daardoor met een 5-9 voorsprong de rust in. Triade had hierna nog maar één doel, doorpakken! Zodat we met de punten naar huis konden. Dit doel is bereikt, want Triade bleef ook scoren in de tweede helft. Dit resulteerde in een eindstand van 13-17. Een wedstrijd waarin Triade 2 weer heeft laten zien wat ze kunnen.

Triade 1 dat het moeilijk heeft dit zaalseizoen stond opnieuw met lege handen. Nu na de strijd met Blauw-Wit (k) dat net als Triade in de gevarenzone zit. Daar waar de thuiswedstrijd nog wel werd gewonnen trok nu Blauw-Wit aan het langste eind na een gelijk opgaande strijd. Beide teams konden niet uit lopen, als Triade op voorsprong kwam trok Blauw-Wit weer gelijk en andersom. Triade dat speelde met William Korevaar op de plek van de met griep afwezige Jordy Markus kwam weer moeilijk tot scoren. En als er dan ook nog teveel fouten gemaakt worden loop je weer achter de feiten aan. Ook met meerdere keren wisselen kreeg Triade 1 het tij niet meer gekeerd en moest na het fluitsignaal bij 23-21 de vierde nederlaag op rij incasseren.