Daar word je stil van…

By 9 december 2012 december 17th, 2012 Nieuws

De minuten stilte in de sporthal De Reiger, waren bijzonder. Bij een aantal wedstrijden werd er een moment stil gehouden voor de grensrechter die vorige week door zinloos geweld in de voetballerij om het leven kwam. Voor de wedstrijd van Triade 1, werd er een verklaring voorgelezen door de voorzitter. Klik hierop voor deze Verklaring!
Lees verder hieronder hoe de wedstrijden verder verliepen, tijdens opnieuw een Triade thuisdag.

Ook dit keer begon de E sterk, er werden zelfs drie doelpunten gemaakt. Alleen De Voltreffers E was opnieuw te sterk voor onze jongens en meisjes van de E. De Voltreffers kwamen tot maar liefst 14 doelpunten.
Triade C had goede moed na de gewonnen wedstrijden van afgelopen weken. En ook dit keer wisten ze de scoren aan de goede kant te houden. Kinderdijk C kon een lange tijd in de sporen blijven van onze C. Het bleef redelijk spannend tot het laatste kwartier van de wedstrijd, want toen liepen de jongens en meiden van Triade alsnog gemakkelijk weg en won de wedstrijd met 4-1.

Vorige week werd er onnodig en nipt verloren door Triade B. Zij wilde zaterdag iets rechtzetten tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. In de 1e aanval werpte dit al gelijk z’n vruchten af door een mooie afgemaakte doorloopbal. Helaas duurde het niet lang voordat de tegenstanders langszij kwamen. De aanval werd verdediging en andersom……. achteraf bleek dat een wisseling voor de rest van de wedstrijd te zijn. Oftewel er werd in het vervolg van de partij nog 1x gescoord en gelukkig kwam dit schot uit de handen van een groen-witte speler: 2-1.

Een wedstrijd waar meer te beleven viel, was de wedstrijd van Triade A tegen KCR A uit Ridderkerk. De stand op de ranglijst gaf aan dat het een spannende wedstrijd zou worden en dat is het ook geworden. Gewaagd waren de ploegen aan elkaar en met name KCR had in de beginfase het initiatief in handen. Toch bleven de A-junioren geduldig korfballen en zodoende konden ze aansluiting houden.
Het was een wedstrijd die vooral de 2e helft uitgroeide tot een echte topper. Spanning, emoties, veel doelpunten en strijd waren de ingredienten van dit duel. Door vooral het hoofd cool te houden beslistte Triade A kort voor tijd de wedstrijd in een zwaarbevochte overwinning van 10-9.

Elk seizoen staat deze wedstrijd wel op het programma: Triade vs Kinderdijk. En elke keer is het de vraag wie er met de overwinning vandoor gaat. Dit keer was ons 3e niet bij machten om een stempel op de wedstrijd te drukken en liep het de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Uiteindelijk verloor het dan ook met 5-10.

Na deze terleurstelling was het aan het 2e van Triade om dit weg te poetsen. Voorafgaande aan de wedstrijd werden de nieuwe shirts voor Triade A, 3 en 2 gepresenteerd door de voorzitter. De shirts zien er met logo en naam mooi uit en kunnen de komende jaren mee. Interresse om deze shirts te sponsoren? Laat het de sponsorcommissie weten!
ACKC was de tegenstander van Triade 2. Beide ploegen waren nog op zoek naar de punten. De ploeg die als scherpst zou starten maakte de grootste kans in deze wedstrijd. Gelukkig voor de spelers van het 2e waren ze scherp. De eerste helft zag er aanvallend effectief uit en verdedigend gretig. Hierdoor kon er een marge opgebouwd worden, die niet meer weggegeven werd. De 2e helft vonden een aantal wijzigingen plaats, waardoor de strakke organisatie van de 1e helft wegviel. Nietemin stond er aan het einde van de wedstrijd een mooi resultaat: 14-6

Volgens de aankondigingen op deze site zit de hoofdmacht van Triade in een ‘flow’! Afgelopen zaterdag kwam Spirit uit Vlaardingen op bezoek in De Reiger. Nadat de voorzitter van Triade een toespraak had gehouden over sportiviteit en respect in en rond het veld werd er, ter nagedachtenis aan het zinloos geweld van vorige week, een minuut stilte gehouden.
Triade 1 begon aansluitend aan z’n 5e competitiewedstrijd in de zaal. Totdusverre met een prima resultaat en dit wilde ze uiteraard doorzetten. Het begin was voor de tegenstanders die de 4e plaatst van de ranglijst bezetten. De groen-witten pikte aan, maar de velen kansen werden niet omgezet in doelpunten. Door sterk te verdedigen wist de ploeg uit Vlaardingen ook niet veel er tegenover te zetten. Zodoende kwam er een magere ruststand van 5-4 in het voordeel van Triade op het scorebord.
In de rust was de stemming positief, omdat iedereen er wel van overtuigd was dat de gemiste kansen niet nog een helft zouden doorgaan.
Na rust was het belangrijk om gelijk een gat te slaan…… en dat gebeurde ook. Via een strafworp en 2 snelle doelpunten liep de hoofdmacht uit naar 8-5. Dit gat werd daarna met rustig korfballen en vetrouwen uitgebouwd. Spirit wist in de eindfase nog wel wat dichterbij te komen, maar had daarvoor wel de strafworpstip voor nodig.
16-12 is opnieuw een prima resultaat en zo mag de trotste koploper uitkijken naar een belangrijke confrontatie volgende week. Dan vindt er een ware topper plaats tegen nr.2 op de ranglijst THOR in Rotterdam.