1e thuisdag Triade 2012

By 4 januari 2012 Nieuws

Zaterdag 7 januari 2012. Na de oliebollen, kerstkransjes, chocolade koekjes, gourmetten of een zes gangen menu tijdens de feestdagen is het tijd geworden om de wedstrijden te gaan spelen. Dit keer beginnen we op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar, 2012!

Op de eerste speeldag in het nieuwe jaar beginnen we om 9.00u met de twee jongste teams. PKC E en Zevenbergen D zijn de tegenstanders van de E en de D. De E staat op een gedeelde 5e plaats. In hun poule zijn drie tweede plekken, ook PKC E staat op een tweede plaats.
14 doelpunten heeft de D tot nu toe gescoord, Zevenbergen heeft drie keer de korf weten te vinden. Theoretisch zou Triade kunnen winnen.
De B jeugd, hun wedstrijd begint om 11.00u, met de laatst gespeelde partij nog in het achterhoofd, zullen zij scherp het nieuwe jaar moeten beginnen. ACKC staat één plekje hoger dan de B. Een tegenstander die te verslaan is.
Een uur eerder, 10.00u,  start de C jeugd met een tegenstander, die op een gedeelt eerste plaats staat, SKV C. In hun poule is het puntenverschil heel klein, als “onze” jongens en meiden winnen dan sluiten zij zich aan bij de top in hun poule.
Met één punt minder in de ranglijst dan de koploper PKC staat de A op een mooie tweede plek. Tegen PKC A zal het een strijd worden om de eerste plaats in hun poule. En dat gelijk op de eerste speeldag.

De senioren. De wedstrijden beginnen om 17.50u, 19.05u en 20.15u. Het 3e staat bovenaan de ranglijst. Op één punt en drie punten, staat Albatros en Scheldevogels achter Triade. Ook zij weten, bij winst… Tegen NIO uit Rotterdam werd met één doelpunt verschil gewonnen. Dus…
Een lagere plek is er niet voor het tweede. Zij kunnen geen kampioen meer worden, maar een aantal plaatsen opschuiven in het klassement zou wel goed zijn voor de motivatie van de spelers(ters). In de afgelopen wedstrijden werd er heel moeilijk de korf gevonden, te weinig doelpunten. In de enige thuiswedstrij werd er goed gewonnen. Nu opnieuw thuis en er volgen er nog meer. Zou dit dan de kans worden voor Triade 2? Tegen Oranje Nassau zou begonnen moeten met winnen…
Op een vijfde plaats staat Triade 1, ook voor hun is winnen niet vanzelfsprekend. Tegen de Voltreffers en Spirit werden super partijen gespeeld met veel doelpunten! De tegenstander voor het 1e komt uit Kockengen, ESDO. Zij staan vierde met bijna tien doelpunten minder gescoord. Tegen Spirit, wist ESDO gelijk te spelen en te winnen van Voltreffers. Om aansluiting te vinden met de top drie, mag er gewonnen worden.

Iedereen veel korfbalplezier tijdens het spelen én daarbij staat Fair play op een eerste plaats!
Succes ook aan de scheidsrechters voor het begeleiden van de wedstrijden én natuurlijk de Fanatics voor hun aanmoedigingen!