100e doelpunt!

By 23 december 2012 Nieuws

Zaterdag 22 december 2012, de laatste speeldag in 2012. De derde Triade thuisdag in Sporthal De Reiger. Twee verloren en drie gewonnen partijen. 40 doelpunten zijn er vandaag gescoord. Maar ook het honderste doelpunt voor Triade 1!

Rond het middaguur starte Triade E tegen Trekvogels. In eerste instantie was het vier tegen drie. Wat zeker voor beginnende korfballers heel lastig is om dat direct te begrijpen. Maar zeker in de eerste tien minuten ging het goed. Er werd door de lange dames van Trekvogels, maar één doelpunt tegen gemaakt. In de drie daarop volgene helften, was Trekvogels E beduidend beter in het afmaken. Triade E heeft verdedigd voor wat ze waard waren, het mocht niet baten. 0 tegen 5.
Ze staan op een tweede plek en wisten ook te winnen van IJsselvogels B. In een partij waar ze niet hun beste korfbal lieten zien, kwamen de doelpunten wel. Triade B laat daarmee zien, dat zij ook als het soms iets minder gaat wel kunnen scoren. 5 -3.
Op een gedeeld eerste plaats staat Triade A. Maar dit keer was bij Kinderdijk A het spel beter. De A kwam niet verder dan vijf doelpunten wat dit keer te weinig was om te winnen. De punten zijn mee gegaan naar Kinderdijk. 5 -9.

Zoals al geschreven; om de aansluiting te houden, mocht er weer eens gewonnen worden door het tweede. Het verschil werd al wel snel gemaakt door Triade 2, maar de Zwijndrechters konden bij blijven. Tot twee punten bleef Albatros bij aan het einde van de eerste helft, 5-3. De laatste 30 minuten voor het tweede team van Triade, was erg wisselvallig. Albatros kon terug komen tot een gelijkspel, bij 8 tegen 8. Maar Triade 2 liet het niet bij zitten en vocht zodat er uiteindelijke wel winst werd behaald tegen Albatros. 10 -8.
Zoals in sommige sporten zijn er periode kampioenen. In de korfbalwereld is dat helaas niet. Wat jammer is voor Triade 1, want ze staan op een mooie eerste plaats! Er werd toch argwanend tegen de tegenstander aangekeken. Reflex uit Woerden. Ook een redelijk jonge ploeg, maar het werd direct al duidelijk dat het eerste daar geen problemen mee zou hebben.
En daar was het honderdste doelpunt een feit! Binnen twee minuten een strafworp. Dit doelpunt pakte Brendan mee, daarna ging het hard. Van 3-0 naar 4-1. Het aanvallen werd wat vermoeilijkt door het scherp verdedigen van de Woerdenaren. Maar met nog 12 minuten te spelen werden daar twee doelpunten gescoord kort achter de korf en werd het gat steeds groter. 7-1. Reflex wilde zich er niet bij neerleggen, door zich gemakkelijk over te geven en het spel werd bij vlagen fysieker. Ruststand: 11-1.
Bij een grotere voorsprong, hoeft er wat minder op de structuur gelet te worden bij het samenspelen. Alsof het van tevoren is bedacht. Het 14e doelpunt was fantastisch! De bal word bijna zonder aanraking weer door gespeelt, vlakbij de korf, een heer in de lucht vangt de bal en maakt het rustig af. Ondanks dat de voorsprong groter bleef worden, bleef ook fysieke spel van Reflex. Dat werd niet gewaardeert door de supporters langs de lijn. Gelukkig zijn er geen blessures uit voort gekomen, voor de Triade spelers(ters). Triade 1 hield de hoofden cool en kwam tot maar liefst 21 doelpunten. Eindstand: 21 – 3.

Alvast goede dagen toegewenst en een sportief 2013 namens de beheerders van de site!