Triade D – GKV D, zaterdag 20 oktober 2012

Zaterdag 20 oktober was het zover; de D1 kon door de laatste wedstrijd tegen GKV te winnen, kampioen worden. De wedstrijd zou om 9 uur beginnen, dus waren de spelers en coaches al vroeg aanwezig. Vroeger dan normaal, maar dat kwam waarschijnlijk door de zenuwen. Alle spelers hadden goed door dat het een super spannende wedstrijd zou worden. Voor de wedstrijd werden de haren van de spelers nog even in de clubkleuren gespoten, om zo de tegenstander een beetje bang te maken. We zagen er gevaarlijk uit. Na een goede warming-up en wat doorloopballen, kon de opstelling bekend gemaakt worden. Met een team van 10 spelers zijn er altijd 2 wisselspelers, dus dit was een spannend moment.  De wedstrijd kon beginnen. We begonnen heel goed, alleen was al snel duidelijk dat GKV niet voor niets bovenaan in de competitie stond. Wat konden zij goed verdedigen! We kwamen maar af en toe aan aanvallen toe. In de verdediging deden wij ook erg ons best, maar na een tijdje viel toch het eerste doelpunt voor GKV. Dat was een tegenvaller, nu moesten we proberen 2 keer te scoren, om zo toch te winnen. Helaas waren niet wij de partij die nog 2 keer scoorde, maar GKV. Nou zagen de meeste spelers het niet meer zo zitten. De kopjes gingen hangen. Dit was voor de coaches ook een moeilijk moment, want iedereen deed zo erg zijn best! In de rust hebben we met elkaar afgesproken dat het wel heel stoer zou zijn als we tegen zo’n goede tegenstander zouden scoren, en dat dat dus het doel voor de tweede helft zou zijn. Dit pikte de spelers goed op, want in de tweede helft is het ze gelukt maar liefst 2 keer tegen GKV te scoren. Wat waren de coaches trots op hun spelers; langs de lijn gaven ze elkaar zelfs een ‘high-five’. Dat de wedstrijd in 2-8 eindigde, was al gauw vergeten. Dit buitenseizoen is de D1 van Triade met sprongen vooruit gegaan. Als je meedoet om het kampioenschap, dan mag je daar super trots op zijn. D-tjes: jullie zijn geweldig! Op naar het zaalseizoen, waar we nog beter gaan worden. Het was een gezellig seizoen.

Twee trotse coaches.

Zevenbergen D1 – Triade D1, zaterdag 4 febr 2012

Vandaag stond de wedstrijd tegen Zevenbergen op het programma. 4 weken terug werd er nog met 10-6 van deze ploeg gewonnen. Het doel was dus duidelijk: Winnen en minder tegen doelpunten tegen krijgen.  Zevenbergen mocht beginnen met aanvallen dus begonnen wij met verdedigen.  De opdracht was om er zo dicht mogelijk op te zitten en het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken.  Stefan nam deze taak heel erg serieus en zat als een wesp op de huid van zijn tegenstander, de hele wedstrijd! En hij beloonde zichzelf gelijk door binnen de minuut de 0-1 door de mand te schieten. Iets te scherp verdedigen door Triade word door de scheidsrechter bestraft met een strafworp en dit buiten kansje liet Zevenbergen niet onbenut 1-1.  Triade zet gelijk weer een nieuwe aanval op, de eerste kans wordt gemist maar Kevin vangt af en weet te score1-2.
We onderscheppen continue de bal alleen zijn we zelf iets te slordig met de passing of schieten te snel. Kevin speelt zichzelf goed vrij en komt tot schot en scoort, alleen de scheidsrechter vindt het verdedigd dus hij telt helaas niet.  Triade laat zevenbergen er weer niet uit komen en onderschept de bal. Direct word een goede aanval opgezet die Kevin afrond en ons op 1-3. Dan zijn we zo blij met het doelpunt dat we eventjes niet staan op te letten, Zevenbergen speelt de bal een keer over en schiet direct raak 2-3. Maar wat de tegenpartij kan , dat kunnen de spelers van Triade zeker. Stefan neemt de bal uit, plaatst hem op Twan en die scoort de 2-4.
 

Rust.
In de rust worden enkele kleine puntjes besproken ( aanval opzet, gooien en vangen van de bal en het afronden van de kansen). We zijn zeker niet ontevreden over ons eigen spel maar weten dat we beter kunnen. Lieke word gewisseld na een zeer verdienstelijke eerste helft voor haar in de plaats komt Lisa.
 

Triade mag de bal uitnemen en speelt gelijk goed rond. Het sterretje word gedraaid en iedereen komt aan de bal. De aansteun wordt neer gezet en Twan vliegt langs zijn tegenstander om de voorsprong uit te breiden 2-5. We zetten enkele goede aanvallen op alleen vergeten te score. En te vaak word er gekozen om langer rond te spelen in plaats van een schot. Dit is aan de ene kant heel erg goed maar aan de andere kant mogen jullie ook voor je eigen succes gaan ;). Zevenbergen komt er aanvallend nog steeds niet aan te pas. Lisa onderschept de bal, gooit de bal naar Stefan die de bal door plaatst naar Twan en vervolgens er gelijk achteraan gaat voor de doorloper 2-6.
Enkele goeie acties leveren geen doelpunten op maar Stefan krijgt wel een strafworp mee. Deze wordt gemist maar de rebound wordt wel gescoord alleen stond er een heer met zijn handen omhoog…  geen doelpunt dus.  Stefan weet de 2-7 te scoren en Triade zakt iets in om zevenbergen het spel te laten maken. Dan word er 2 keer de bal onderschept en die gespeeld, Twan die is er al de kippen bij en scoort de 2-8 en de 2-9. 
 

Al met al een prima wedstrijd van de D waarin we veel goede dingen hebben gezien. De kinderen leken er veel plezier in te beleven en dat is het belangrijkste!

Doelpunten makers: Twan Verhaar 4x, Stefan Blom 3X en Kevin Spelt 2X.
Triade D1 – Merwede D3, zaterdag 2 april 2011

Waar er in de zaalcompetitie nog gespeeld werd tegen de D4 van Merwede.  Mocht de D1 van Triade het vandaag laten zien tegen de D3 van Merwede. Triade begon een beetje rommelig aan de wedstrijd waardoor er weinig kansen werden gecreëerd en veel ballen werden verloren. Merwede wist hier gelukkig niks tegen over te stellen. Het was William die de ban brak voor Triade en de 1-0 door de korf gooide. Na dat de vakken hadden gewisseld, scoorde Floris met een mooi afstandschot, de 2-0. Tijdens de rust werden er nog wat puntjes besproken wat na de rust beter moest gaan in de ogen van de coaches. Mathijs gaf hier al snel gehoor aan en mikte de 3-0 er in. In de tussentijd kreeg Merwede nog een paar kleine kansjes maar wist deze niet te benutten. Wiliam scoorde nog een strafworp(4-0) en toen werd er weer van vak gewisseld. Ard passeerde mooi zijn tegenstander die nog een handje op de bal had waardoor Ard een strafworp kreeg. Ard gunde deze kans aan Floris en die wist daar wel raad mee. Triade wist nog de 6-0 te scoren. Merwede deed toch nog iets terug en zette de eindstand op 6-1.Volgende week moet Triade D1 uit naar ACKC .

Merwede D – Triade D, 19 febr. ’11

Op 19 februari speelden we een wedstrijd tegen Merwede in sporthal de Stoep. We kregen hulp van Amy, Tess en Steven. Het eerste doelpunt werd gescoord door William. Daarna werd het 2-0 door een doelpunt van Tess. Een paar minuten later scoorde Steven de 3-0. Even later werd het 4-0 voor Triade. Deze keer scoorde Floris het doelpunt. In de rust stond het 4-0 voor Triade. Toen de wedstrijd weer begonnen was ging het goed. We schoten heel veel, maar vaak misten we!!! We scoorden de 5-0 en even later de 6-0. Amy schoot nog raak. Even later scoorde Tess de 8-0. Toen schoot Triade de 9-0 binnen. Even later scoorde de tegenstander de 9-1, maar dit doelpunt werd afgekeurd want Matthijs had hem verdedigd. De tegenstander scoorde nog en wij ook. De eindstand 10-1. 

Marloes de Zeeuw

29/01/2011      PKC – Triade D

Triade speelde vandaag tegen het iets hoger geplaatste PKC, dat al vroeg in de wedstrijd 1-0 scoorde. Triade liet zich echter niet van de wijs brengen en boog de achterstand om in een verassende 1-2 voorsprong door twee mooie doelpunten van Amy. PKC bleek echter veel verder te zijn in het spelletje en wisten een paar leuke doelpunten te scoren. In de rust vertelde de trainers wat er nog beter kon aan het spel van Triade. Floris wist nog twee mooie schoten te scoren en de andere twee doelpunten kwamen nog van Amy en Mathijs. PKC was gewoon net iets beter, en hadden iets meer geluk bij het schieten. Uitslag 11-6

15/01/2011 – Triade D1 tegen kinderdijk. 

Zaterdag 15 januari speelde we in sporthal de Blokweer een wedstrijd tegen Kinderdijk. We vertrokken om half 2 en om half 3 begon de wedstrijd. De eerste helft plaatste we ons slecht. De tweede helft ging het beter. En Triade had gewonnen met 4-2!!!  De doelpunten werden gescoord door Amy, Stephanie en William. Stephanie scoorde er twee.  

Erik de Zeeuw

11/12/2010 – Triade – c.k.c. Kinderdijk

Triade D heeft na twee keer verliezen, gewonnen met 2-1! Vandaag speelden wij een wedstrijd in Sporthal de Reiger.
Het was een spannende wedstrijd tegen Kinderdijk uit Alblasserdam. Het was een wedstrijd met hulp van Ard, Amy & Tess uit de C. De eerste helft werd er eerst slecht geplaatst en we waren de bal bijna elke keer kwijt. Maar wel een doelpunt gescoord door Amy niet veel later werd er ook een gescoord door Kinderdijk dus toen was het 1-1. Na deze doelpunten werd er ook niet meer gescoord tot de rust.
In de tweede helft kwamen er frisse spelers bij Tess voor Elizabeth en Maarten voor Erik. Tijdens de rust werden er door de coaches nog wat tips gegeven. Dat hielp goed want er werd rustiger gespeeld en het duurde niet lang of er werd gescoord door Matthijs. Er werd door beide partijen niet meer gescoord na dit ene doelpunt. Dus het bleef 2-1 voor Triade D. Dus Triade D heeft gewonnen.

Maarten Visser