Kampioensdag!! Triade C1-Merwede C4, zaterdag 19 okt ’13

Vandaag was het dan de dag!! Na alles nog gewonnen te hebben stond nu dan eindelijk de kampioenswedstrijd van Triade C voor de deur. Om 9uur vertrokken we met 4 auto’s richting Sliedrecht en de gezonde spanningen waren goed te merken bij Triade. “Ook al ben je al kampioen, blijf altijd ervoor gaan tot de laatste minuut” was het advies van Coach Menno den Hartog. En dan start de wedstrijd ,terwijl er al vele vaders en moeders langs de lijn gearriveerd waren ging Triade fel van start maar bleef verschrikkelijk slordig met het plaatsen van de bal waardoor Merwede goed mee kon komen. Met een ruststand van 2-5 was er geen vuiltje aan de lucht. Even nog scherp blijven en de wedstrijd netjes uitspelen moest niet moeilijk zijn. Maar helaas ging dat niet gebeuren. Merwede kwam terug op een 5-5 gelijke stand waardoor er een enorme spanning op de wedstrijd kwam. Al schreeuwend langs de lijn bleef de Triade coach erin geloven en daar kwam dan het verlossende antwoord. In de aller laatste secondes schoot Marloes een korte kans er prachtig in. Wat een heerlijke gevoel geeft dat als je de competitie zo kan afsluiten. Iedereen en zelfs de coach was door het dolle heen!! Spanning en sensatie en dat op de vroege ochtend. De (kinder)champagne mocht dan eindelijk open en laat het feest maar beginnen!! Na mooie woorden van de voorzitter kregen we dan onze medaille en diploma en gingen we met heel het team nog gezellig een taartje eten. “Een fantastische prestatie van dit team dat maar blijft groeien!! En ook hoe ze onderling met elkaar omgaan is ontzettend leuk om te zien!! Altijd lol en pret nooit gezeur wat wil je nog meer!!” :zei een trotse en tevreden Menno. Vandaag mogen ze feesten maar snel weer met beide beentjes op de grond want het zaalseizoen staat weer voor de deur en dan mogen we weer aan de bak!!
Zaterdag 25 2013 mei zou het dan moeten gebeuren! Triade C1 zou ongeslagen kampioen worden. Maar dan moeten ze wel nog ‘even’  de uitwedstrijd winnen tegen Merwede.

De C stond zaterdagochtend om 8uur al met veel gezonde spanning op de parkeerplaats om te vertrekken.
Nadat de coaches de instructies gegeven had floot de scheidsrechter om 9.00u  de wedstrijd in. Triade begon een beetje statisch en was niet scherp. Dit kwam ongetwijfeld door de zenuwen. Na 10 minuten spelen scoorde Merwede hun eerste doelpunt. Triade bleef gewoon door korfballen en met effect. Stefanie scoorde! 1-1. Al de supporters klapte en juichte maar Triade C en de supporters wisten dat we er nog niet waren. Triade had de bal weer en ging weer aanvallen. En net op het punt dat de aanval van Triade dood begon te lopen was daar Floris. Hij scoorde een prachtige afstand schot. De blijdschap was maar van korte duur want vrij snel daarna kreeg Merwede een strafworp mee. Ze maakte de strafworp af.
Triade C ging met 2-2 de rust in.
Tijdens de 2e helft moest de C minder voor de doorbraak gaan en meer gaan schieten.
Op het begin van de 2e helft was het nog even zoeken. Triade had meer balbezit en straalde vertrouwen uit.
De scheids floot! Strafworp voor Triade!! William ging achter de stip staan. De coaches en supporters durfde bijna niet te kijken! William stond er en maakte koelbloedig de bal af!!! 2-3!!! Triade ging wat ontspannender spelen maar ze waren er nog niet. En BAM daar was die dan 2-4! Een mooi afstand schotje van William. 2 minuten voor tijd scoorde Merwede nog. Triade bleef bleef strak verdedigen. En ja hoor! De scheids floot de wedstrijd af! TRIADE C IS KAMPIOEN!!! De champagne flessen knalde open en de supporters klapte en juichte voor de ongeslagen kampioenen!

Menno en ik zijn heel trots op Triade C. Triade C is een leuk, gezellig, hecht team. We hebben op trainingen veel lol maar daarnaast word ook serieus getraind voor een doel: ‘Veel winnen!’.

Zaterdag 11 mei 2013 Triade C – GKV C

Kampioenschap Triade C dichtbij!!

Triade C die het bijzonder goed doen dit jaar, heeft weer goede zaken gedaan voor het kampioenschap door met 4-0 op eigen veld te winnen van GKV. Het team onder leiding van Menno den Hartog en Gijs Wilschut heeft dit seizoen nog geen steek laten vallen en heeft over 2 weken aan één punt uit bij Merwede genoeg om definitief kampioen te worden.

Een bijzonder team waar duidelijk merkbaar een stijgende lijn in zit kreeg tegen GKV als enige opdracht mee dat ze moesten plakken bij elk balbezit van GKV. Geef je tegenstander geen ruimte en maak je eigen kansen af. En dat deden onze jongens en meiden van Triade C. Op een paar enkele foutjes na kwam GKV totaal niet aan korfballen toe en werd de gehele wedstrijd gedomineerd door Triade. Het weer was nog de enige obstakel waar ze rekening mee moesten houden, nat veld gladde bal en koude handen maakte het af en toe niet makkelijk om een mooi spel neer te zetten, maar winnen is winnen en dat is het enige wat telde voor het team. Zelfs in de 2de helft wou Coach Menno nog volledige druk, Menno: “De wedstrijd hadden we al in onze zak, maar ik wou aanvallend nog meer zien vandaar dat ik Twan en Amy nog speelminuten gaf”. De 2 aanvallende spelers vielen goed in, er vielen helaas niet veel doelpunten maar de opzet zag er goed uit dan kan je tevreden zijn.

Triade C die dit jaar al in de eerste veldcompetitie een gedeeltelijk kampioenschap pakte en in de zaal netjes 2de is geworden en nu buiten weer met de eerste prijs ervandoor kan gaan neemt op de beslissende dag ook afscheid van Trainer Gijs Wilschut. Ze zeggen altijd dat je moet stoppen op je hoogtepunt, maar laten we hopen dat dit niet zijn hoogtepunt is en dat we hem later weer snel in actie zien op de velden van Triade. “Bij deze wil ik hier Gijs alvast bedanken voor zijn harde werk die hij verricht heeft voor deze jeugd en ik hoop dat ik hem genoeg heb bij kunnen brengen over het trainerschap. Ik heb in ieder geval een leuk samenwerking gehad en ik hoop samen nog eenmaal die eerste prijs te pakken!! Aldus Menno, die waarschijnlijk wel nog een jaar Triade C eraan vast plakt.

zaterdag 2 april 2011 Triade C  – GKV C

We starten de wedstrijd, het ging gelijk al goed.  Gelijk na een aanval scoorde Ard 1-0! Na dit doelpunt was er een treurig momentje een score van de tegenpartij 1-1 !
Na dit treurige nieuws kwam er weer een aanval, ja hoor daar was Martijn met een mooie doorloper 2-1, hierna kwam Robert met een raar schot 3-1 . Maar hij ging er wel in.
Gelijk hierna was er een vakwissel. We hadden weer de bal en GKV kreeg opnieuw een schot tegen. Dit keer was het Amy met een ver afstandsschot 4-1 ! Hierna kwam er weer een doel punt van Ard, een vak wissel 5-1!  En daar kwam Martijn weer 6-1.

Hierna scoorde Andrea nog 7-1 .  De laatste was niet zo treurig want we stonden al 7-2 voor. Dit was een strafworp.

Verder speelden de dames goed. Iedereen hard gewerkt voor de winst.

Scheidsrechter : Roelant Kant
Bijzonder heden: x
Wissels : Andrea voor  Robert

Robert