Triade 1 – Triade 2, zaterdag 26 maart 2011 (oefenwedstrijd)

Volgens het programma mochten op zaterdag 26 maart Triade 1 en Triade 2 het tegen elkaar opnemen. Een pot die moeilijk te voorspellen was wie er zou winnen.
Het weer was koud en nat maar dat hield de spelers niet tegen om een leuke pot neer te zetten. Dankzij harm-jan, Geke en marian waren de teams compleet en kon Klaas Maat de wedstrijd starten.
“Het is wel ff wennen” werd er gelijk geroepen, koude handen en sneller buiten adem. Het is buiten toch weer even aan poten. De wedstrijd liep zoals gedacht gelijk op en aan beide kanten werd er flink gescoord.
Bij rust keek Triade 2 tegen een achterstand aan van 2 punten, maar na een gezamelijk goed gesprek in de rust kwamen ze weer op gelijke hoogte wat meerdere malen voor kwam in de 2e helft.
Een wedstrijd die op het laatste moment beslist kon worden. Het spel was uitstekend maar door te korte schoten, missen van 2 belangrijke strafworpen kwamen de dames en heren van Triade 2 uiteindelijk niet meer dichterbij.
De eind uitslag werd 14-12 voor Triade 1. Bij Triade 1 waren Gertjan van de Ree en William Buys goed op schot en namen de vele doelpunten voor hun rekening. Bij Triade 2 was Menno den Hartog aardig op dreef.
Aanstaande woensdag mogen beide teams het samen gaan opnemen tegen Terleede/de Jager1 in Leerdam.

HKC – Triade, zaterdag 22 jan 2011

Een dag korfbal om snel te vergeten voor Triade 2… Na een schema dat flink uitliep mocht Triade 2 het wederom maar eens gaan proberen om 2 punten mee naar huis te nemen.
Uiteindelijk is het weer niet gelukt. Een wedstrijd waar weining over te verrtellen valt. Met een compleet team en een extra dame (Geke Maat) gingen wij de strijd aan. HKC duidelijk beter in de wedstrijd en maakte hun kansen prima af, waardoor Triade weg werd gespeeld.
Het spel dat zo simpel werd gespeeld door HKC was voor ons niet bepaald simpel, maar toch blijven knokken om niet helemaal weg gespeeld te worden dat probeerde we…  de stand: 12 tegen 6.
Een verslag schrijven is niet makkelijk, maar voordat er woorden op het papier kwamen moest ik toch goed nadenken, want verliezen is niet erg maar vertellen dat je weer verloren heb word wel als maar moeilijker…

Menno den Hartog.

Triade – GKV, zaterdag 8 januari 2011

Vandaag moest er maar is gewonnen worden werd er vaak geroepen, maar toch waren er gespannen koppies bij de spelers. Vandaag kwam koploper GKV op bezoek.
Iedereen heeft de drukke feestdagen weer achter de rug en met een redelijk fit team (op een kleine verkoudheid bij sommige na) kon er fel aan de wedstrijd begonnen worden.
Menno den Hartog zat tussen het publiek wegens een schorsing.

Na een teleurstellende wedstrijd van Triade 1 mochten wij het gaan proberen tegen GKV. De begin fase was goed en wij boden flink weerstand. We wilden een keer winnen en dat was goed te merken.
Toch kantelde de wedstrijd snel om, aanvallen van GKV werden gemakkelijk afgemaakt en Triade 2 moest er maar achteraan. Doelpunten van de Broeders Ritmeester (Brendan & Conner) kwamen goed van pas, maar waren niet genoeg om deze wedstrijd positief af te laten lopen. De stand liep snel op in het voordeel voor GKV en er was al snel een gat van 10 punten verschil. Triade 2 liet de stand maar voor wat het was en maakte de wedstrijd gewoon goed af.
En dat deden ze, mensen die binnen kwamen konden de stand niet geloven, want het spel was gewoon goed. Uiteindelijk werd er naar een eind stand van 10-26 gekeken en dat is zuur. GKV dan toch een terechte koploper?!

De grote nederlaag van Triade tegen GKV (26-10) bleek niet uit de gespeelde wedstrijd. Triade liet zien dat zij wel degelijk konden scoren, want 10 doelpunten is voor het zaalseizoen van het 2e een record. Dat ze niet konden tippen aan het doelpunten van GKV bleek wel, want zij scoorden 9 van de 10 ballen. Het fanatisme en het enthousiasme bleef bij triade gedurende de gehele wedstrijd, want opgeven, nee, dat begrip kennen zij niet.

In iedergeval was het mooi om te horen dat er al weer werd uitgekeken naar de return want dat is toch een teken dat we strijdlustig zijn en flinke dorst hebben naar punten en op deze weg gaan die vanzelf komen!
Doelpunten makers: Brendan Ritmeester 5x, Conner Ritmeester 3x, Diana Stuy, Kirsten Zaal beide 1x. Volgende week staat de wedstrijd tegen Voltreffers voor de deur deze word thuis gespeeld om 21.40 uur.

Menno den Hartog

Wedstrijd Triade 2 duurt 8 min. te lang

Oosterhout – Om 10 over 1 was de start van de eerste zaal wedstrijd van Triade 2 tegen Voltreffers 2.
Aan de geconcentreerde gezichten van de spelers te zien, beloofde het veel goeds.

Dit bleek dan ook in de wedstrijd, want al heel erg vroeg in het begin van de wedstrijd,  kwamen we op een 1-0 voorsprong. Door een goede onderschepping van Menno, kwam Conner helemaal vrij te staan en kon zo de doorloopbal netjes afronden.
In de loop van de 1ste helft liet Triade 2 zien dat ze dit potje echt wilden winnen en dat ze voor elkaar kunnen knokken. Dit gaf dan ook als resultaat dat we met een voorsprong van 3-2 de rust in gingen. In de rust werd nog even duidelijk gemaakt dat we hier echt kunnen winnen en dat iedereen voor elkaar moet blijven werken! Er werd benadrukt dat het heel erg goed gaat en dat dit de 2de helft ook zo door moet gaan.

In de 2de helft had Voltreffers er twee goede wissels in gebracht, waardoor het gelijk een stukje zwaarder werd voor Triade.
Dit bleek ook in de wedstrijd, want zoals we in de 1ste helft telkens met 1 puntje de voorsprong konden pakken, liepen we in de 2de helft achter de feiten aan.
Dit zag je dan ook aan de gezichten van de spelers, waardoor het moeilijker werd om dat doelpunt te maken. Toch kregen we in de wedstrijd een strafworp mee en deze werd gescoord, waardoor er weer aansluiting kwam bij Voltreffers. Dit was heel erg belangrijk, want dit gaf weer even de motivatie om er voor te blijven gaan en gewoon die 2 punten mee terug te nemen naar Triade. Helaas mocht het niet zo zijn en was het de laatste 8 minuten van de wedstrijd helemaal op bij Triade en wist Voltreffers hier goed gebruik van te maken. Hierdoor sloot Voltreffers uiteindelijk de wedstrijd af  met een 10-7 overwinning.

Het is jammer dat Triade niet de 2 punten mee naar huis heeft genomen, maar ze hebben wel een hele goede wedstrijd gespeeld en laten zien dat ze voor elkaar kunnen werken en echt als een team kunnen korfballen. Mijn complimenten aan Triade 2!

Statistiek: Menno (3), Diana (2), Conner & Brendan beide (1).

Volgende week moet Triade 2 thuis tegen HKC. Ook hier gaat er weer geknokt worden en pakken we wel gewoon die 2 punten.

 

Kirsten Zaal

 

Triade 2 stapt weer van het veld zonder punten.

Groot-Ammers – De eerste thuis wedstrijd in de zaal liep minder prettig af dan dat de spelers hadden gehoopt. Net als de week ervoor was de wil om te winnen ook weer sterk aanwezig en dat was te merken. De sfeer was goed, iedereen had er zin in, en in onze eigen zaal moest er vandaag toch echt weer is gewonnen worden. Deze wedstrijd dachten we compleet te beginnen met Kirsten Zaal terug van een blessure, maar Brendan Ritmeester moest vanwege een enkelblessure plaats nemen tussen het publiek. Ook Onze coach was niet aanwezig vandaag maar werd vervangen door Gertjan v.d. Ree. Met een goed praatje van Gertjan, enkele wijzigingen in de opstelling en veel publiek startte Triade 2 de wedstrijd tegen HKC 4.

Triade startte sterk maar had nog moeite om elkaar/posities goed te vinden en daaruit kwamen dus korte aanvallen. HKC benutte de kansen echter wel en kwam op een 0-1 voorsprong. De groen-witten wilden niet achter de feiten aanlopen en scoorde snel daarna de gelijkmaker. HKC had goede schutters meegenomen die ook zeer scherp waren, waardoor de stand al vrij snel op 1-3 kwam. Door weer even goed te communiceren met de Coach en onderling bracht Triade de stand weer gelijk. Een wedstrijd waar aan beide kanten de doelpunten vielen. Ruststand: 6-7
Koppies omhoog en blijven knokken was Gertjan zijn conclusie. Maar wat al een tijdje het probleem is, gebeurde nu weer. Triade zakte terug in een dipje waardoor HKC kon uitlopen naar een 6-10 voorsprong. Koppies gingen hangen, enige frustratie kwam te voorschijn maar opgeven werd er niet gedaan. Het spel was goed alleen de doelpunten vielen niet. Met nog een paar minuten op de klok viel ook nog is Diana Stuy uit met waarschijnlijk een enkel blessure. Hier zat Triade totaal niet op te wachten en speelde de wedstrijd maar normaal uit. De eindstand werd: 9-12. Triade 2 snakt naar punten. Er zit vooruitgang in en de punten komen wel, maar het is toch verschrikkelijk zuur om weer van het veld te stappen met verlies.

Doelpuntmakers: Menno den Hartog 4x , Harm-Jan Korevaar, Kirsten Zaal, Roelant Kant, Diana Stuy, Daphne Broer alle 1x.
Triade 2 heeft nu even rust om zich klaar te maken voor de volgende wedstrijd. 11 december mogen zij weer gaan korfballen thuis tegen Vriendenschaar. En hopelijk blijven de punten dan wel thuis.

Menno den Hartog.