Even voorstellen…De nieuwe trainer/coach van Triade 1/2, Yvonne Zaal

Waar woont u en hoe oud bent u?
Ik woon in Tienhoven aan de dijk en ben 50!!!!

Korfbalt u zelf nog? Voor welke verenigingen heeft u allemaal gespeeld?
Helaas speel ik zelf niet meer door blessures. Ik heb gespeeld bij Trekvogels in Rotterdam en bij KCC in Capelle a/d IJssel.

Heeft u op een hoog niveau gespeeld?
Zowel bij de jeugd als bij de senioren heb ik toen op het hoogste niveau gespeeld, nl. Hoofdklasse. In de junioren heb ik in het Nederlands Team gespeeld, een fantastische ervaring was dit.

Hoe bent u bij Triade terecht gekomen?
De afstand naar KCC werd te groot zodoende ging Kirsten (mijn oudste dochter) in de buurt een vereniging zoeken. We werden hartelijk ontvangen bij Triade. Kirsten is bij Triade gaan ballen, af en toe heb ik toen het 2e gecoacht en vond dit heel leuk om te doen.

Wat doet u nu voor Triade?
Nu ben ik trainster van Triade 1 en 2 en coach van Triade 1.

Wat vindt u van de vereniging Triade?
Triade is een kleine maar zeer gezellige vereniging die open staat voor iedereen zo heb ik af en toe op de training meer als 20 spelers, dit zegt genoeg denk ik. Wat ook goed is dat Triade open staat voor veranderingen, alles is bepreekbaar.

Heeft u veel groen-wit in huis?
Natuurlijk, ik heb een heel boekwerk van mijn korfbal carrière bij Trekvogels die toevallig ook in een groen/wit gestreept shirt spelen. Eerlijk gezegd is dat ook wel het enigste.

Hoe denkt u dat Triade 1 het gaat doen dit seizoen?
Doelstelling is op het veld in eerste instantie een team te worden, wat de spelers goed afgaat. Bij de eerste 2 eindigen moet kunnen lukken. In de zaal kunnen we voor het kampioenschap gaan. Als alles volgens planning blijft lopen.

Wat vindt u belangrijker: Mooi korfbalspel maar verliezen of heel slecht spelen en winnen?
Natuurlijk is winnen heel belangrijk en slechte wedstrijden winnen is heel knap. Maar persoonlijk kan ik echt genieten van mooie korfbal momenten, die blijven je ook altijd bij. Als coach weet je dan ook wat je team kan en in de toekomst kan bereiken met mooi spel. Resultaten volgen nl. vanzelf.

Wat vindt u mooier: een hele spannende wedstrijd die we met 1punt verschil winnen of een wedstrijd die we ruim winnen met 20-1?
Dan kies ik toch voor het eerste. Een spannende wedstrijd winnen geeft iedereen een positieve kick. Het publiek, de spelers, reserve spelers en de coach kunnen lekker nagenieten.

Wilt u verder nog wat kwijt?
De start bij Triade heb ik als heel positief ervaren, de training opkomst is prima. Nu in de competitie met z’n allen volhouden, zo komen de resultaten vanzelf. Blijf wat er ook gebeurd positief, dit is altijd mijn uitgangspunt. Er zit een stijgende lijn in de vereniging, met een hoop vrijwilligers. Zonder deze mensen kan je het niet doen dus petje af voor de vrijwilligers. Er staan voor Triade nog mooie dingen te gebeuren in de toekomst denk bijv. aan het nieuwe complex wat er aan gaat komen met een kunstgras veld, Super. Ook de negende man is belangrijk binnen de vereniging, goed bezig dus Fanatics.

Verder wens ik iedereen van Triade een heel sportief korfbal seizoen toe met mooie resultaten.

Gr. van Yvonne