Startinformatie nieuwe leden

By 5 juni 2023 Nieuws

Beste nieuw lid,

Welkom bij korfbalvereniging Triade. We vinden het onwijs leuk dat u/je lid bent geworden van korfbalvereniging Triade. Omdat alles nog nieuw is, hebben we hier een informatiebrief met een aantal dingen die u/je moet weten:

Wedstrijdprogramma
Voordat de eerste wedstrijd van het seizoen begint, krijgt ieder lid een digitaal wedstrijdprogramma per email (Via de inschrijving van de nieuwsbrief, zie verderop). Hierop staat alle informatie over de data, tijden, tegenstanders en evt. locatie van de tegenstanders.

Thuiswedstrijden Veld
Onze thuishaven voor het veld is bij de kantine ‘Poortzicht’ en het daarbij horende korfbalveld. Op het wedstrijdprogramma staat hoe laat u/je voor een wedstrijd aanwezig moet zijn en hoe laat de wedstrijd begint. Als spelers zorgen we er altijd voor dat de kleedkamers netjes worden achtergelaten.

Thuiswedstrijden Zaal
Onze thuishaven voor in de zaal is sporthal ‘De Reiger’ op sportcomplex Gelkenes in Groot-Ammers. Op het wedstrijdprogramma staat hoe laat u/je voor een wedstrijd aanwezig moet zijn. Binnen de teams kan er worden afgesproken om hier gezamenlijk naar toe te gaan, maar wanneer  dit niet het geval is is  een ieder zelf verantwoordelijk om op tijd aanwezig te zijn.

Uitwedstrijden Veld/Zaal
Op het wedstrijdprogramma staat hoe laat u/je voor een uitwedstrijd vertrekt. We vertrekken vanaf de parkeerplaats tegenover de Spar, graag daar parkeren en eventuele fietsen niet hinderlijk voor/naast spar neerzetten, maar de daarvoor bestemde rekken plaatsen.

Trainingen
Voordat de eerste training van een seizoen wordt gegeven, krijg je een email met daarop de trainingstijden en locatie.

Korfbalkleding
Triade speelt in een wit rokje of broekje met daarop een wit/goen gestreept shirt.
De shirtjes zijn gesponsord of aangeschaft door de vereniging. De kledingbijdrage bedraag EUR 11,40 per seizoen (2022).

Rijden/wassen
Aan het begin van het seizoen wordt per team een schema gemaakt voor het rijden/wassen. Kunt u/je, om wat voor reden dan ook, niet aan één van deze dingen meedoen. Laat dit dan vroegtijdig weten aan de trainer/coach van het team.

Nieuwsbrief
Diverse keren per jaar wordt er een nieuwsbrief uitgebracht met allemaal nieuwtjes en verslagen van de vereniging. Wil je een stukje aanleveren voor de nieuwsbrief dan kan dit gestuurd worden naar bestuur@kvtriade.nl. Daarnaast wordt via deze weg informatie gedeeld die voor iedereen binnen de club belangrijk is, denk bijvoorbeeld aan het wedstrijdprogramma of andere belangrijke informatie.

KNKV wedstrijdzaken app
Speciaal voor de korfbal is er een app aangemaakt waarop ieder lid het wedstrijdprogramma, uitslagen en stand van zijn/haar team kan zien. Ook is het mogelijk om de verrichtingen van alle andere korfbalteams te volgen. De app is te downloaden de de google playstore of apple store. Zoek op KNKV wedstrijdzaken. Een account aanmaken doe je met het emailadres waarmee je bent ingeschreven bij de vereniging.

Vertrouwenspersonen
Omdat niet altijd zichtbaar is wat waar gebeurd hebben wij ook twee vertrouwenspersonen. Dit zijn Denise Versluis (female@kvtriade.nl) en Jasper Verhaar (male@kvtriade.nl), mocht je ergens mee zitten of tegenaan lopen en wil je dit (anoniem) melden dan kan dat bij hen.

Vrijwilligerswerk

De vereniging draait op zijn/haar vrijwilligers. Omdat we willen dat iedereen zijn/haar steentje bijdraagt werken we bij KV Triade met de website https://kvtriade.vrijwilligerstekort.nl/ op deze website kan je je aanmelden om vrijwilligerswerk te doen. Denk aan het fluiten van een wedstrijd(als je je diploma hebt), een kantinedienst draaien, helpen met het onderhoud van het veld etc.

Hieronder wat uitleg mbt het aantal taken die ieder lid moet voldoen.

Vrijwilligerswerk:
Vanaf seizoen 2019-2020 is iedereen binnen Triade verplicht om zijn steentje
bij te dragen in de vorm van vrijwilligerswerk. Een uitleg hierover
staat in het huishoudelijk reglement. Ieder lid vanaf 16 jaar en de
ouders van leden onder de 16 jaar moeten 3 vrijwilligerspunten halen in
het online systeem kvtriade.vrijwilligerstekort.nl.

Voorbeeld 1: Een spelend lid van 45 jaar heeft 3 kinderen van 17, 9 en 5
jaar oud die allen ook korfballen. Het spelende lid moet voor zichzelf 3
punten behalen, zijn kind van 17 moet ook zelf 3 punten behalen, het
spelende lid moet totaal 4 punten voor de kinderen van 9 en 5 jaar oud
halen. Totaal moet het spelende lid van 45 jaar oud dus 7 punten
behalen.

Voorbeeld 2: Een gezin heeft 4 kinderen onder de 16 jaar die allen
korfballen. De ouders korfballen niet. De ouders moeten gezamenlijk 4
punten behalen.

Informatie-app:
Er bestaat een Triade informatie-app om informatie nog sneller te
delen. In deze app hebben slechts een paar mensen de mogelijkheid tot
het plaatsen van berichten. De overige mensen in de app kunnen alleen
lezen. Dit om de toestroom van onnodige informatie te blokkeren. Mocht u
iets willen plaatsen in de app dan kunt u dit via één van de beheerders
laten plaatsen. Lid worden van deze groep kan via deze link:
https://chat.whatsapp.com/FMcHpZbOgNFE0czj2NPZgd

Vragen?

Mocht er na deze informatiebrief nog vragen zijn, stap gerust op de trainer/coach af. Ook uw/jouw medespelers weten genoeg over het korfballen en de gang van zaken bij de vereniging, dus stel gerust een vraag. Tevens staat het bestuur voor alle vragen klaar. Het bestuur is bereikbaar op email adres bestuur@kvtriade.nl

Namens iedereen van korfbalvereniging Triade wensen wij

u/je een hele sportieve en gezellige tijd toe!