seizoen 2019-2020: de pokeravonden gaan weer beginnen, kijk hier voor de flyer.

 

Afgelopen vrijdagavond was er weer de maandelijkse pokeravond, we zijn ook deze avond weer rond kwart voor 9 begonnen met het toernooi. Er waren ongeveer 14 kandidaten die mee deden, er werd dus op twee tafels gespeeld. Dit keer hebben we geloot wie aan welke tafel zou zitten, hierdoor zaten veel mensen bij andere spelers dan voorgaande avonden.
Het niveau gaat hard omhoog tijdens het pokeren, dat blijkt ook wel aan de scores. Deze avond wisten erg veel mensen een score neer te zetten en verspeelde niemand vroegtijdig zijn fiches. Gijs begon deze avond waardeloos, na een aantal gespeelde handen leek het er op dat hij al vroeg moest aftaaien. Echter had Gijs erg veel geluk dat hij twee keer een hand kreeg van twee azen waardoor hij helemaal terug was en hij wist hiermee ook de dagwinst te pakken. Gwenny had het deze avond ook door hoe het moest en wist een mooie tweede plek te pakken. Hierdoor stijgen ze beiden in het klassement!
Volgende maand is alweer de laatste avond, hier zal dus ook het klassement van het gehele toernooi bekend gemaakt gaan worden!! De toernooipot staat ongeveer op €50,00.
Poker stand, 10-4-2015

Afgelopen vrijdag, 13 maart,  was de maandelijkse, tweede, pokeravond weer. Met enkele nieuwe gezichten was de avond met 14 pokeraars goed bezocht, we hopen uiteraard dat de volgende avond op 10 april, nog drukker zal zijn! In het algemeen klassement zijn een aantal verschuivingen geweest, dus bekijk het algemeen klassement voor de tussenstand.
De avond begon weer met eerst een korte uitleg voor de mensen die nog niet kunnen pokeren, de volgende avond doen we dit ook weer! Mocht je dus niet willen komen omdat je niet kunt pokeren, kom dan wat eerder voor de uitleg en poker gezellig mee. Na de uitleg begon het toernooi, waar aan tafel 1 gelijk met hoge handen werd gespeeld. De inzet was klein, echter waren handen als koning hoog full house of straatjes niet zeldzaam. “Double Ace Brendan” Pakte aan deze tafel al gauw de leiding met een aantal erg goede handen, die hij slim uitspeelde. Helaas dacht “Bluf Gerjen” een aantal keer dat “Double Ace” aan het bluffen was, echter had hij hand na hand goede kaarten, hierdoor verloor “Bluf Gerjen” al gauw enkele fiches. Jammer voor “Unlucky Wim” moest hij keer op keer zijn handen weg gooien, omdat hij zeer slechte kaarten had, hierdoor verloor hij langzaamaan steeds meer fiches en kwam op achterstand. “Unpredicteble Marijke” speelde weer het onschuldige ‘ik kan echt niet pokeren’ maar pakte wel op de juiste momenten de punten!
Waar er een mooie turn met 2 koningen lag zei iedereen toen “Double Ace” mee ging dat hij vast de andere twee koningen zou hebben, echter liet “Rookie Kristy” zich niet aftroeven en pakte de pot met een fantastische four of a kind koningen! Daar had “Double Ace” niet op gerekend.
Aan tafel twee gingen “Full house Jordy”, “The big stack Bully” en “Gijs” all-in, hier zouden dus slachtoffers gaan vallen, en die vielen. Waar “Full house Jordy” en Gijs er het beste voor stonden, kwam op de river een 2 te voorschijn waardoor “the big stack bully” wederom de punten pakte.
Nadat Martijn, Gwenny, Gijs, Jordy, Gerjen, Wim en Kristy weg gespeeld waren bleef er nog een tafel over met Sebastiaan, Resat, Roelant, Amy, Kristy, Brendan en Marijke. De eerste flop viel op aas, boer, 10, hierop ging Resat met een kleine 20.000 aan fiches all-in, hierop folde iedereen aan tafel behalve de man die zijn naam eer aan doet “Double Ace Brendan”, met twee azen in zijn hand kon hij hier niet op folden. Zo lag er dus een pot van ongeveer 38.000 aan fiches, en “Double Ace” had nog fiches over. Resat all-in en alleen Brendan mee, de kaarten gingen open, net als de monden van alle toeschouwers. Hier ging Resat de pot pakken, met een koning en vrouw in zijn handen had Resat op de Flop al een straat en deze won van Brendan die tree of a kind aas had. Brendan kon  nog winnen en had hiervoor een full-house nodig, helaas voor Brendan kwam deze niet. Wel een eervolle vermelding voor Brendan die erg gewaagd mee ging, maar dit helaas moest bekopen met een verlies van duizenden fiches!
Eindstand leerde ons dat de nummer 1 plaats wederom meegenomen ging worden naar Nieuw-Lekkerland, alleen deze keer door Resat. De mannen uit Nieuw-Lekkerland staan er in het algemeen klassement nu erg goed voor en met nog slechts 2 avonden te gaan zal het voor de rest aanpoten worden om hierbij aan te sluiten! De toernooipot staat op dit moment op € 30,00.
Poker stand, 13-3-15
Op vrijdagavond 13 februari was dan de eerste Triade pokeravond! Vanaf 20.00 uur was er de mogelijkheid om een spoedcursus pokeren te krijgen, waar gretig gebruik van is gemaakt, om vervolgens om 20.45 uur te starten met het toernooi. Met 12 spelers was het toernooi goed bezocht. “The big stack bully” van deze avond was overduidelijk Sebastiaan die alvast een flinke voorsprong heeft genomen voor de competitie winst. In zijn laatste hand verloor hij de kleine pot aan “Rookie” Kristy, die een prachtige full house hand azen over dames had, maar hij won wel de grote pot met een full house azen over achten. De Jongste van alle spelers, Amy, wist uiteindelijk de tweede plek te pakken door een aantal goede handen te spelen op de eerste tafel, waarna ze rustig kon mee pokeren op de finale tafel. De all-in hand die Gijs, met veel lef, wist te pakken leverde hem uiteindelijk een derde plek op die zeker na de eerste hand van de avond niet meer verwacht werd, in de eerste hand verloor hij al 2.000 punten aan Phang, die er helaas uit moest zonder punten. “Mister Full House Jordy” wist met een aantal mooie en zeer sterke handen een mooie plek te bemachtigen voor de competitie. Zo wist “Unpredicteble Marijke” iedereen meerdere malen om de tuin te leiden, door op de laatste hand hoog in te zetten, zodat iedereen in verwarring was. Ondanks dat dit haar eerste echte potjes pokeren waren (zegt ze) wist ze toch een mooi punten aantal bij elkaar te pokeren. De competitiepot staat inmiddels op € 15,00.

Zoals je kunt lezen is het een zeer gezellige en geslaagde avond geweest, de volgende keer is op vrijdagavond 13 maart 2015 vanaf 20.00 uur zal er weer uitleg zijn en om 20.45 uur zal het toernooi starten. Ook voor dit toernooi geldt dat je je moet opgeven bij RoelantKant@hotmail.nl of mobiel bericht moet sturen. Zodat je verzekerd bent van een plek aan tafel.

Poker stand 13-2-2015